Tältä sivulta löydät palvelut nuorille aikuisille

Varhaisaikuisuuden kynnyksellä eletään merkityksellisten elämänmuutosten aikaa. Osa valmistuu opinnoista ja suuntaa kohti jatko-opintoja, kutsuntaikäiset suorittavat armeijan/siviilipalveluksen, osa siirtyy työelämään, muuttaa omilleen tai perustaa perheen. Jokaisen elämänpolku on yksilöllinen kokonaisuus.

Täysi-ikäisyyden myötä nuorelta odotetaan vastuullista toimintaa yhteiskunnan tärkeänä jäsenenä. Hän saa mahdollisuuden yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen mm. vaalikelpoisuuden ja äänioikeuden myötä.

Hyvä koulutus turvaa nuoren aikuisen työllistymistä ja osallisuutta yhteiskunnan toimintaan. Puolustusvoimien palveluksen suorittaville tarjotaan tietotaitoa maanpuolustuksesta ja siviilipalvelukseen hakeutuva saa yleishyödyllistä koulutusta yhteiskunnallisista asioista sekä pääsee osallistumaan työpalveluun.

Aikuistumisen myötä mahdollisuudet itsenäiseen elämään lisääntyvät ja tunne oman elämän hallinnasta voimistuu. Tukea ja ohjausta saattaa kuitenkin vielä tarvita.

Ajankohtaiseksi voi tulla erilaisten sosiaalietuuksien hakeminen (Kela:n opinto- ja asumisetuudet tai erilaiset perhe-etuudet), jatko-opintoihin liittyvät kysymykset, työllistymisen haasteet, muutokset terveydentilassa tms.

Kaupungilla, oppilaitoksissa ja kolmansilla sektoreilla on  erilaisia tukipalveluja. Palveluihin voi hakeutua, joko ottamalla itse yhteyttä tai ohjatusti jonkin toisen toimijan kautta. Tältä sivulta löydät nuorille aikuisille suunnattuja palveluita.

Pyydä apua!

Pyydä apua!

Tarvitsetko apua tai tukea nykyisessä elämäntilanteessasi? Kysymyksesi voi liittyä omaan tilanteeseesi, perheenjäsenesi, ystäväsi tai muun läheisesi tilanteeseen.

Tampereen kaupungin perhepalveluiden palveluohjaajat ottavat sinuun yhteyttä puhelimitse 1–3 arkipäivän kuluessa. Halutessasi voit täyttää vain nimesi ja puhelinnumerosi yhteydenottoa varten.