Jouluksi kotiin -unelma käy toteen Orivedellä – lue Maijan vinkit sisustusvalmiin talopaketin rakentamisessa

Maija perheineen on rakentamassa uutta kotia metsäiselle tontille Orivedellä. Projekti on edennyt siihen pisteeseen, että sisustustyöt ovat pian valmiit ja muuttopäivä häämöttää! Voit seurata rakennusprojektia kaupungin verkkosivujen blogin kautta sekä projektin omalla Instagram-tilillä @this_is_ourhouse.

Suunnitteluvaiheessa pohdimme pitkään talomme toimitusvalmiusastetta eli sitä, haluammeko talotoimittajan tekevän talon kokonaan valmiiksi saakka vai haluammeko tehdä asioita myös itse. Lopulta päädyimme puhtaasti kustannussyistä valitsemaan sisustusvalmiin vaihtoehdon.

Laskimme, että rahallisesti säästö oli useita kymmeniä tuhansia euroja, mutta vapaa-ajalle ei sitten tarvitsisi tekemistä keksiä. Olisi myös tuntunut jokseenkin hassulta maksaa jollekin toiselle vaikkapa lattiamateriaalin asentamisesta, kun se hoituu itseltäkin. Siihen on vain sitten otettava aikaa, jos siihen aikoo ryhtyä. Ja aikaahan tämä projekti on onnistuneesti itselleen ottanut, kuten kuuluukin.

> Oma rakennusprojekti haaveissa? Tutustu Oriveden edulliseen ja monipuoliseen tonttivalikoimaan!

Kesän aikana raksalla tapahtui uskomattoman paljon ja uskomattomalla tahdilla.
Maijan talon valmista lattiaa makuuhuoneessa.
Maijan perheen talo on edennyt vauhdilla sisältä ja ulkoa. Sisällä on jo lattiat asennettuina.

Tahti on ollut päätä huimaava

Pitkä, kuuma kesä suosi meitä rakentajia tänä vuonna. Juhannusviikolla tosin satoi, sen muistan elävästi! Kun olimme juhannuksenvietossa toisaalla, oli raksalle ilmestynyt väliseinien kipsilevyt, jotka vettyivät sateessa.

Homma saatiin onneksi hoidettua erittäin mallikkaasti talotoimittajan puolesta, mutta sillä hetkellä, kun tilanne meille selvisi, harmitti vietävästi. Tätä kömmähdystä lukuun ottamatta kesä sujui raksan osalta melkoisen mukavasti!

Kesän aikana raksalla tapahtui uskomattoman paljon ja uskomattomalla tahdilla. Lattiavalun jälkeen meni toki monta viikkoa, ennen kuin sisällä tapahtui mitään, mutta sen jälkeen tahti onkin ollut päätä huimaava.

> Haluatko kuulla lisää Orivedellä asumisesta? Lue paikkakuntalaisten tarinoita!

Maijan talon kylpyhuoneen laatoitusta.
Pesutilojen laatoitukset ovat valmiit.

Terapeuttista massan levitystä

Talotoimittajan osuus projektissamme päättyi saunarakennuksen osalta jo alkukesästä, kun rakennus oli “säältä suojassa” eli katto oli pitävästi pään päällä ja terassin katos rakennettu. Talossa Jukkatalon timpurit sen sijaan jatkoivat siihen saakka, että väliseinät olivat pystyssä ja talo pintoja vaille valmis.

Talon pintojen osalta olemme ulkoistaneet töistä vain pienen osan. Onkin ollut ihanaa päästä puuhastelemaan raksalle myös itse! Oma ehdoton lempipuuhani on ollut vedeneristysmassan levittäminen. Siinä on jotakin terapeuttisen rentouttavaa! Yllättävän hyvin myös tällainen rakentamisesta mitään tietämätön on päässyt jyvälle monista asioista, kun on päässyt opettelemaan.

Löydä oma tonttisi Oriveden kaupungin tonttivalikoimasta!

Löysimme projektiimme onneksi mukaan jälleen Oriveden paikalliset ammattilaiset; Oriveden Tasoite- ja Maalaustyö Oy:n.
Maijan talon makuuhuonetta ja väliovia odottamassa asennusta.
Lastenhuoneissa on lasten valitsemat tehosteseinien sävyt.

Seinät käsitteli taidolla orivesiläinen OTM

Seinien tasoitus- ja maalausurakka oli sellainen, jonka ulkoistuksesta päätimme jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Löysimme projektiimme onneksi mukaan jälleen Oriveden paikalliset ammattilaiset; Oriveden Tasoite- ja Maalaustyö Oy:n.

He uurastivat seinien parissa vain parin viikon ajan, joten tässä kohtaa rahallinen panostus kannatti myös aikataulullisesti, laadusta ja työnjäljestä puhumattakaan. Minä sutaisin lastenhuoneisiin lasten itsensä valitsemat tehostemaalisävyt, mutta muutoin tulevan kotimme seinäpinnat ovat OTM:n taidokasta ja tarkkaa kädenjälkeä.

Seinien tasoitus- ja maalausurakkaan oli yllättävän hankala löytää ammattitaitoisia tekijöitä aikataulumme vuoksi. Kun alkukesästä kysyimme tarjouksia, saimme melko vähän vastauksia.

Työn ajankohta oli monille maalausfirmoille varmasti hankala, sillä työ piti saada tehdyksi elokuun aikana, joka on monesti vielä erinomaista ulkomaalausaikaa. Luulimme olevamme ajoissa liikkeellä kahden kuukauden varoajallamme, mutta kesäaikaan sijoittuvassa maalausurakassa tämä olikin tiukka aikataulu. Onneksi kuitenkin saimme loistavan tekijän, ja vielä kotikaupungista!

Lue lisää asukkaiden kokemuksia ja tutustu Oriveden kaupungin avaintietoihin!

Orivedeltä löytyy myös mielettömän asiakaspalvelualttiuden ja laajan valikoiman omaava Oriveden Väri.
Maijan talon keittiötä ja keittiön ikkuna.
Keittiöön on asennettu mustat kaapistot.

Materiaalit huipun palvelun Oriveden Väristä

Orivedeltä löytyy myös mielettömän asiakaspalvelualttiuden ja laajan valikoiman omaava Oriveden Väri, josta olemmekin hakeneet lähes kaikki materiaalit ja tarvikkeet, mitä olemme itse käyttäneet. Se, mitä heidän myymälästään ei ole löytynyt, on sitten sinne tilattu meitä valmiiksi odottamaan. Täyden kympin palvelua, sanoisin!

Talkooavun voimin onkin urakoitu talon pintoja muilta osin. Tarpeeksi ei voi kiittää lähipiiriä, josta saatu tuki ja apu on noussut aivan valtavan suureen osaan. Konkreettinen apu raksalla, lastenhoito, ruoanlaitto, suunnittelutuki ja yllätyskahvit raksalla läheisten kanssa ovat olleet jokainen isossa roolissa projektissamme, kiitos niistä ihan jokaisesta lähipiirillemme.

Jouluna aiomme sitten nauttia uudesta kodistamme. Ansaitusti.
Kanervaistutus Maijan talon kulmalla.
Uusi koti odottaa uusia asukkaitaan jouluksi.

Jouluksi kotiin -unelma käy toteen

Tätä tekstiä kirjoittaessa rakennusprojektin loppusuora häämöttää talon osalta. Saunarakennusta jatkamme sitten, kun asumme jo uudessa talossa, jotta muutto koittaisi nopeammin. Aika ei yksinkertaisesti riitä rakentamaan kahta rakennusta yhtä aikaa täyspäiväisten töiden ohella. Myös perhe-elämälle on jätettävä aikaa, joten nyt on maltettava odottaa oman puusaunan löylyjä. Hyvää kannattaa odottaa, eikö?

Taloprojektin aikataulutusta lukkoon lyödessä minulta kysyttiin, ettenhän vain toivo klassista “jouluksi kotiin”- aikataulua. Siihen on koko ajan pyritty ja se unelma käy toteen. Marraskuun lopussa meidän pitäisi päästä kantamaan tavaramme uuteen kotiin, jos mitään yllätyksiä ei tule vastaan. Jouluna aiomme sitten nauttia uudesta kodistamme. Ansaitusti.

Maija

Maijan talon takapihaa.
Talon kanssa samaa vauhtia on valmistunut myös piha, jonne on kylvetty jo nurmikon siemenetkin odottamaan tulevaa kevättä.
Palaa uutislistaukseen