Joulukuusien keräys kotipihasta muuttuu maksulliseksi – Orivedellä joulukuuset voi viedä maksutta Tähtiniemen puutarhajätteen vastaanottopaikalle


Tiedote / Pirkanmaan jätehuolto ja Oriveden kaupunki

Joulukuusien keräys muuttuu maksulliseksi myös biojäteasiakkaille. Pirkanmaan Jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana. Kuuset kerätään lisäjätteen hinnalla, joka on 5,51 – 8,29 euroa per kuusi (taksaan 2023 ehdotetut lisäjätehinnat, jotka vaihtelevat kunnittain). Kaikkien kuntien hinnat löytyvät osoitteesta www.pjhoy.fi/joulukuusi

– Kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitoksessa Biomyllyssä biokaasuksi ja lannoitteeksi, sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi tuoda sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Näistä sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Vie kuusi jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13.1. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Orivedellä kuusen voi viedä maksutta puutarhajätteen vastaanottopaikalle

Puhtaat, koristeista riisutut kuuset voi viedä maksutta Tähtiniemen puutarhajätteen vastaanottopaikan risukasaan. 

Alue on avoinna joka päivä klo 7-21, myös viikonloppuisin. 

Lisätiedot:

Pirkanmaan Jätehuolto, Timo Varsala, tekninen päällikkö, logistiikka, p. 050 338 2463

Oriveden kaupunki, Katriina Vuorikivi, kaupunginpuutarhuri, p. 040 515 1831

Palaa uutislistaukseen