Juupajoen jäteaseman toiminta päättyy

Juupajoen jäteaseman toiminta päättyy vuoden 2022 lopussa. Jatkossa juupajokelaisia palvelee Oriveden jäteasema (Lenkkitie 2-4).

Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 21.11.2022

– Juupajoen jäteasema on ollut avoinna ympäri vuoden lauantaisin neljä tuntia ja kesäisin lisäksi toiset neljä tuntia. Kävijämäärät ovat olleet vähäiset ja ovat edelleen laskusuunnassa. Vuoden aikana asemalla on käynyt noin 800 asiakasta, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

– Jatkossa juupajokelaiset voivat käyttää Oriveden jäteaseman palveluja. Oriveden jäteasema sijaitsee vartin ajomatkan päässä ja palvelee laajemmilla aukioloajoilla. Asema on avoinna ympäri vuoden neljänä päivänä viikossa, myös lauantaisin, kertoo Timo Varsala.

– Jäteasemaverkosto kehittyy tulevaisuudessa helposti saavutettaviin, vilkkaasti käytettyihin sekä laajat aukioloajat ja monipuoliset palvelut tarjoaviin asemiin. Oriveden jäteasemalla käy vuoden aikana lähes 20 000 asiakasta ja juupajokelaiset ovat tervetulleita joukkoon, kertoo Timo Varsala.

Juupajoen lähipalveluina jatkaa Repe&Romu&Riepu -kierros. Kuormureiden kyytiin voi tuoda maksutta kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, metallit ja nyt uutena myös kaksi pussia poistotekstiiliä. Aikataulu jaetaan Roskakalenterissa joka kotiin itsenäisyyspäiväviikolla.

Lajittelupalveluja lisätään myös kiinteistöillä. Huhtikuun alkuun mennessä kaikilla vähintään viiden asunnon kiinteistöillä tulee Juupajoella olla pihoillaan nämä lajitteluastiat: biojäte, sekajäte, metallit, lasi-, kartonki- ja muovipakkaukset. Naapuruston yhteiset jäteastiat, kimpat, ovat hyvä vaihtoehto lajittelun lisäämiselle. Kimpassa Pirkanmaan Jätehuolto tuo maksutta jäteastian paikalle ja tyhjennyskustannus jaetaan osallistujien kesken. Kimppa sopii niin omakotitaloille kuin taloyhtiöille. Myös kuntakiinteistöt ovat lisänneet lajittelupalvelujaan.

Jos kuljetus on ongelma, kotiin voi tilata Repsikka-noutopalvelun.

Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemille voi tuoda maksutta kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, metallit, kartongit ja pahvit sekä lasipakkaukset. Kyllästetyn puun ja muun puujätteen sekä sekajätteen vastaanotosta menee maksu.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto

Tekninen päällikkö Timo Varsala, p. 050 338 2463

Aluepäällikkö Tero Haapala, p. 050 301 5642

Kaikki Juupajoen kierrätyspisteet:

www.kierrätys.info

Tietoa kiinteistöjen lajittelupalveluista:

www.pjhoy.fi/kotipiha

Tietoa kimpoista:

www.pjhoy.fi/kimppa

Palaa uutislistaukseen