Kaupungin verkkosivusto on uudistunut

Oriveden kaupunki on uudistanut verkkopalvelunsa. Uudet verkkosivut löytyvät tutusta osoitteesta www.orivesi.fi, mutta sivuston ulkoasu, navigaatio ja sisällöt ovat muuttuneet. Verkkosivuston rakentaminen käynnistyi syksyllä. Kevään koronavirustilanne kuormitti kaupungin viestinnän resursseja, mutta suunnitellusta aikataulusta saatiin pidettyä kiinni.

− Hienoa on nähdä kuukausien työn lopputulos, iloitsee projektista vastannut kaupungin tiedottaja Jenni Koponen. − Työn määrä yllätti. Sivustomme rakennettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä, joka ei ollut kaupungin väelle kovin tuttu. Työtä vaati myös uudenlaisen ajattelutavan oppiminen: pois virkakielestä ja organisaatioajattelusta kohti selkeää ja asiakkaalle ymmärrettävää ilmaisua.

Tavoitteena asiakaslähtöisyys

Uutta verkkosivustoa työstäneen työryhmän tavoitteena oli erityisesti vaihtaa sivuston näkökulma organisaatiosta asiakkaaseen.

− Työpajoissa yhdessä verkkosivutoimittajan kanssa pohdimme, millaisia kohderyhmiä sivustollamme on ja mitä asioita ihmiset hakevat. Päädyimme kolmeen pääkohderyhmään: asukkaat, matkailijat ja yrittäjät, Koponen kuvaa.

Etusivun ensimmäiseksi pääkuvaksi valitsin Jani Taipaleen ottaman upean kuvan, joka mielestäni kuvaa mainiosti Oriveden sloganeita: ylellistä väljyyttä ja oivallista olotilaa.

Uusien nettisivujen tarkoituksena ei ole kuvata kaupungin palvelukeskuksia ja niiden toimintaa, vaan palvella erilaisia asiakasryhmiä ja auttaa heitä löytämään vastauksia kysymyksiinsä. Verkkosivuilla on tärkeä merkitys myös viestinnän ja markkinoinnin kannalta.

− Uudet sivut noudattelevat kaupungin graafista ilmettä. Etusivun ensimmäiseksi pääkuvaksi valitsin Jani Taipaleen ottaman upean kuvan, joka mielestäni kuvaa mainiosti Oriveden sloganeita: ylellistä väljyyttä ja oivallista olotilaa. Kuvalla ja koko sivustolla haluamme myös viestiä, että Orivesi on hyvä paikka lapsiperheiden asumiseen, kertoo Koponen.

Sivusto toimii myös kaupungin tonttien ja palvelujen esittelynä ja markkinointikanavana. Koko sivustolle haettiin modernia ja raikasta ilmettä laadukkaiden kuvien, toimivan navigaation ja helposti lähestyttävän tekstisisällön avulla.

Uutena blogit sekä sivuston systemaattinen kehittäminen

Ihan uutta sisältöä ovat sivuilla julkaistavat blogikirjoitukset. Blogeja pitävät jatkossa ainakin kaupunginhallituksen ja nuorisovaltuuston jäsenet, kaupungin elinvoimayksikön työntekijät sekä Opiskele ja liiku Orivedellä -hankkeen vetäjä Iris Sundelin. Kaikki julkaistut blogikirjoitukset löytyvät Ajankohtaista-osiosta.

Uusi sivusto on nyt julkistettu, mutta työ ja kehitys jatkuvat. Tarkoitus on, että sivuston analytiikkaa ja saatuja palautteita seurataan jatkossa tiiviisti ja sisältöjä kehitetään niiden pohjalta. Oriveden kaupunki on tehnyt kolmivuotisen ylläpitosopimuksen verkkosivutoimittajan, Poutapilvi web design Oy:n kanssa.

Koponen kiittelee yritystä toivotunlaisesta lopputuloksesta ja erityisesti kaupungin verkkosivutiimiä, joka ahkeroi usean kuukauden ajan uusien sisältöjen kanssa.

− Kaupungin sisäinen yhteistyö toimi hienosti ja saimme porukalla projektin maaliin asti tavoiteaikataulussa. Nyt on kakkukahvien paikka! Koponen tuumaa.

Ota yhteyttä


Jenni Koponen

Viestintä- ja markkinointiasiantuntija

040 133 9214
Palaa uutislistaukseen