Oriveden logot

Oriveden kaupungin logossa e-kirjaimen korvaa Väre-kuvio, joka herättää ajatuksia virtaavasta vedestä, kumpuilevista pelloista ja kenkätehdashistoriasta. Väreessä voi nähdä myös villasukan perinteistä kuviointia. Tunnuksesta on käytössä kaksi eri värimaailmaa: turkoosi ja pinkki.

Matkailuun liittyvässä viestinnässä käytämme Visit Orivesi -logoa ja yritysviestinnässä Invest Orivesi-logoa. Sosiaalisessa mediassa ja muissa yhteyksissä hyödynnämme logoa, jossa on pyöreä, värillinen tausta ja valkoinen Orivesi-teksti.

Huom. Kaupungin ulkopuoliset tahot tarvitsevat luvan logon käyttöön. Ota yhteyttä kaupungin tiedottajaan!

Oriveden kaupungin Väre-logo, jossa on teksti Orivesi mustalla Montserrat-fontilla. E-kirjaimen korvaa turkoosi Väre-kuvio.
Oriveden kaupungin Väre-logo, jossa on Orivesi-teksti mustalla Montserrat-fontilla. E-kirjaimen korvaa pinkki Väre-kuvio.
Visit Orivesi logo herättää ajatuksia virtaasta vedestä, kenkäteollisuushistoriasta, pelloista ja villasukista
Oriveden valkoinen Väre-logo turkoosin pyöreän taustan päällä.

Orivesi-kuosi

Tuomas Korolainen ja Kiira Koivunen suunnittelivat Orivesi-kuosin Oriveden kaupungin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 2019. Kuosiin on juhlavuoden jälkeen tehty pieni päivitys: uuden Väre-kuvion voi nyt löytää kengän pohjakuvioinnista. Kuosilla kuvataan Oriveden luonnonläheisyyttä, luonnon ja ihmisten rinnakkaineloa, historiaa ja nykyisyyttä sekä pikkukaupungin kodikasta elämänmenoa. Kuosista on useita eri variaatioita pinkissä ja turkoosissa värissä.

Innoitus kuosiin syntyi kesällä 2019 orivesiläisen taidegraafikko Tom Linkopuun yhteisöllisestä jalanjälkimaalauksesta Oriveden torilla.

Orivesi-kuosia sävyssä turkoosi. Kuosiin on kuvattu aikuisten ja lasten sekä erilaisten eläinten jälkiä.

Graafinen ohjeisto

Uusi graafinen ohjeisto otettiin käyttöön tammikuussa 2020. Graafisessa ohjeistossa määritellään Oriveden värit, fontit ja typografia sekä logon ja kuosin käyttö. Tutustu Oriveden kaupungin graafiseen ohjeistoon (pdf)!

Keltaista lisäväriä voi käyttää
tehostevärinä turkoosin tai
pinkin rinnalla.

Oriveden vaakuna

Oriveden vaakunan on suunnitellut Carolus Lindberg. Oriveden kunnanvaltuusto hyväksyi sen kokouksessaan 11. kesäkuuta 1949. Sisäasiainministeriö vahvisti vaakunan käyttöön 30. marraskuuta samana vuonna.

Kuvaus: Hopeisessa kilvessä punainen pystyyn kavahtanut ori, joka nousee esiin kilven tyveen ulottuvasta sinisestä vedestä.

Vaakunan käytöstä päättää ja luvan käyttöön antaa kaupunginjohtaja.

Oriveden kaupungin vaakuna, jossa punainen ori kavahtaa pystyyn sinisestä vedestä.

Ota yhteyttä


Jenni Koponen

Viestintä- ja markkinointiasiantuntija

040 133 9214

Ota yhteyttä


Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto

Juha Kuusisto

Kaupunginjohtaja

050 401 5790