Keskustan ja aseman väliä kutsusta liikennöivä Nyssykkä uudistuu 14.6.

Tampereen seudun joukkoliikenne on kilpailuttanut Orivedellä pilotoidun Nyssykkä-palvelun. Oriveden keskustan ja rautatieaseman väliä liikennöivä Nyssykkä uudistuu 14. kesäkuuta. Uutena liikennöitsijänä aloittaa Valkeakosken liikenne. Jatkossa Nyssykkä on 16-paikkainen, Nyssen väreissä liikennöivä pikkubussi.

Nyssykkä toimii edelleen kutsuperiaatteella. Nyssykkä-kyyti tilataan aina etukäteen soittamalla tai tekstiviestillä viimeistään tuntia ennen lähtöaikaa numerosta 040 3501456. Kuljetus täytyy tilata viimeistään 60 minuuttia ennen Nyssykän lähtöä. Poikkeuksena on aamun klo 7.25 junavuoro, jolle Nyssykkä-kuljetus tilataan edellisenä iltana klo 22 mennessä. Aiemmin käytäntönä oli, että Nyssykkä tilataan 60 minuuttia ennen junan lähtöä.

Nyssykkä kulkee vain sille laaditun aikataulun mukaan, eli Nyssykkää ei voi tilata enää jokaiselle junalle kuten aiemmin. Nyssykkä päivystää nyt sellaisten junavuorojen aikaan, joille on aiemmin ollut liityntäyhteyden kysyntää. Nyssykkä liikennöi sekä arkisin että viikonloppuisin.

Nyssykkä noudattaa tiettyä reittiä ja sen voi tilata vain reitin varrella olevalle, aikataulun mukaiselle pysäkille. Pysäkkejä ovat Matkahuolto, kaupungintalo, Oriveden kirkko, Kiikanmäki L, Rovastinkangas E, Pappilankangas E ja Oriveden rautatieasema.

Nyssykässä käyvät maksuvälineinä käteinen (ei pankkikortti- ja lähimaksua), voimassa oleva junalippu (Orivesi-Tampere-väli) sekä kaikki Nyssen lipputuotteet:

  • Nyssen E-vyöhykkeellä varustetut kausiliput
  • Nyssen mobiilikertalippu ja mobiilivuorokausilippu
  • Nyssen arvolippu (uusi ominaisuus)
  • matkapäivänä voimassa oleva VR:n junalippu Orivedelle tai Orivedeltä.

Pyörätuolia käyttävän on maksettava matkansa, mutta saattajan matka on Nyssykässä maksuton. Uudessa Nyssykässä voidaan kuljettaa pyörätuolin lisäksi myös lastenvaunuja ja polkupyöriä.

Nyssykkä toimii sujuvana liityntäyhteytenä junalta keskustaan ja keskustasta junalle, mutta Nyssykkää voi käyttää myös kaikkeen muuhunkin matkustamiseen keskustan ja aseman välillä. Jatkossa Oriveden keskustan ja rautatieaseman välistä liityntäliikennettä hoitaa käytännössä ainoastaan Nyssykkä. Nyssen linja 95A ei liikennöi kesäaikana ollenkaan ja tulevana talvena 95A poikkeaa vain pari kertaa päivässä aseman kautta.

> Nyssykän aikataulu ma-pe (pdf)

> Nyssykän aikataulu la-su ja pyhäpäivät (pdf)

Palaa uutislistaukseen