Kirjaston liikuntavälineet uusiin lajikokeiluihin

Oriveden kirjasto on viime vuosina hankkinut lainattavia liikuntavälineitä. Niiden avulla pääset kokeilemaan uusia lajeja. On pienempi kynnys koittaa jotain uutta lajia, kun heti ei tarvitse hankkia välineitä omaksi.

Kirjaston valikoimasta löytyy erilaisia retkeily- ja ulkoiluvälineitä, kuten kävelysauvoja ja liikuntavälinekasseja, joiden sisällöt ovat hieman vaihtelevia. Liikuntavälinekassista löydät joogamaton, erilaisia kuminauhoja sekä voimisteluohjeita. Jos kaipaat vaihtelua, voit suunnata vaikkapa metsään joogaamaan.

Liikuntavälineitä.

Talviretkeilyyn on tarjolla lumikenkiä eri kokoisina. Niitä löytyy myös lasten koossa. Lumikenkäily on upea laji, kävele vaikka umpihankea keskellä metsää! Lumikenkäkausi on jo täällä, joten muista tämäkin mahdollisuus.

Lumikenkiä.

Frisbeegolf on nykyään suosittu laji lasten ja nuorten keskuudessa. Oriveden keskustan läheisyydestä löytyy täysimittainen frisbeegolf-rata. Radasta on käytössä tällä hetkellä talviversio, jonka tiedot löydät Oriveden kaupungin sivuilta aiemmista uutisista: Frisbeegolfaajien käyttöön talvirata

Nyt on oiva tilaisuus testata tätä lajia yksin tai kavereiden kanssa. Radan alkupäässä on hiihtomaan laavu, joten pääset samalla evästelemään luontoon. Vähän kuin vahingossa retkelle.

Pikkulapsiperheen retkille on lainattavissa lapsenkantorinkka. Se mahdollistaa pikkuväen kanssa retkeilyn vaikeammassakin maastossa, kun pienin retkeilijä matkustaa mukavasti selässä. Lastenkantorinkka on kehitetty ergonomiseksi kantajalle, joten se ei rasita selkää oikein säädettynä.

Talvipyöräilijä.

Kirjastosta on lainattavissa myös kaksi fatbikea. Nämä polkupyörät ovat erittäin leveillä renkailla varustettuja, joten pääset pyöräilemään niillä vaikeammassakin maastossa ja pehmeilläkin polunpohjilla sekä lumisessa maastossa.

Nyt vain uusia lajeja kokeilemaan! Kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisuutta lainata liikuntavälineitä. Ei koskaan tiedä, millaisen kipinän kokeilu herättää!

Lapsenkantorinkka.
Frisbeegolf kiekkoja.
Kävelysauvat.
Palaa uutislistaukseen