Kirkkolahdelle suunnitteilla frisbeegolfrata – suunnitelma nähtäville 11. tammikuuta, yleisötilaisuus 18. tammikuuta

Orivedelle perustettu frisbeegolfseura suunnittelee frisbeegolfrataa Kirkkolahden eteläpuolelle yhteistyössä kaupungin kanssa.

Oriveden kaupungin kaavoituspäällikkö Antti Kivikko näkee hankkeessa olevan hyviä lähtökohtia.

– Kirkkolahden alueen kehittäminen on yksi kaupungin tavoitteista, ja frisbeegolfrata olisi hyvä tapa lisätä alueen virkistyskäyttöä, Kivikko toteaa.

Radan toteuttaisi Oriveden frisbeegolf ry, joka aikoo hakea hankkeelle Leader-rahoitusta. Seura vastaisi myös radan ylläpidosta.

Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa kaikille avoin, maksuton, helppokulkuinen ja osin esteetön frisbeegolfrata.

– Kirkkolahden frisbeegolfrata suunniteltiin siitä lähtökohdasta, että kaikentasoiset ja -kuntoiset heittäjät pystyisivät radalla heittämään. Täysin esteettömiä väyliä tulee kahdeksan kappaletta. Radan kokonaispituus on 12 väylää. Rata on tarkoitus pitää auki myös talvisin, kertoo Oriveden frisbeegolf ry:n puheenjohtaja Nico Backman.

Asukkaat ja naapurit voivat kommentoida suunnitelmaa

– Kaupungille on tärkeää huomioida alueen ulkoilureitit ja muut toiminnot sekä varmistaa alueella liikkuvien turvallisuus, Kivikko sanoo. – Haluamme kuulla asukkaiden ja maanomistajien näkemykset suunnitelmista.

Kaupunki postittaa viikolla 50 frisbeegolfradan suunnitelmasta kirjeet naapurimaanomistajille.

Frisbeegolfradan suunnitelman aineistot ovat nähtävillä kaikille asukkaille 11.1.-9.2.2024 Oriveden kaupungin verkkosivuilla sekä kaupungintalolla maankäyttö- ja kaavoituspalveluiden ilmoitustaululla osoitteessa Keskustie 23 (2. kerros) arkipäivisin kello 9.00-15.00.

Suunnitelmasta voi jättää kirjallisen mielipiteen nähtävilläoloaikana postitse osoitteella: Oriveden kaupunki, Kaavoitus- ja maankäyttö, PL 7, 35301 ORIVESI tai sähköpostitse: kirjaamo@orivesi.fi.

Suunnitelmasta järjestetään myös kaikille avoin yleisötilaisuus torstaina 18.1.2024 kello 17 kaupungintalon valtuustosalissa osoitteessa Keskustie 23 (2. kerros).

Oriveden frisbeegolf ry ja kaupunki ovat yhteistyössä ohjanneet suunnitelman laadintaa. Kaupungin puolelta suunnitelmavaiheessa ovat olleet mukana kaavoituspäällikkö, kunnallistekniikan päällikkö, kaupunginpuutarhuri ja liikuntapäällikkö.

Lisätiedot:

Kaavoituspäällikkö Antti Kivikko, p. 040 133 9133, antti.kivikko@orivesi.fi

Palaa uutislistaukseen