Kuljetuksia on kilpailutettu uudelleen – Jäteastian tyhjennyksen päivä tai viikko voi muuttua

Jätteenkuljetusten uudet urakkakaudet alkavat lokakuun alusta Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella. Kuljetuksia kilpailutettiin uudelleen 19 eri alueella urakkakausien päättymisen vuoksi. Osalla asukkaista jäteastian tyhjennyspäivä tai tyhjennysviikko voi muuttua totutusta Kangasalan, Lempäälän, Mouhijärven, Nokian, Oriveden, Suodenniemen, Tampereen sekä Ylöjärven ja Viljakkalan alueilla.

Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 4.10.2021

– Kaikki jäteastiat käydään tyhjentämässä, vaikka ajankohta muuttuisi eri päivälle tai seuraavaan viikkoon. Siirtymäajan jälkeen tyhjennysten rytmi taas vakiintuu, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Urakkakausien vaihtuessa jäteautojen reitteihin tehdään muutoksia, jotta jätteenkuljetukseen käytetyt kilometrit pysyisivät mahdollisimman vähäisinä ja jätteenkuljettajien työpäivät kohtuullisina.

Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 24 kuljetusurakoitsijaa. Uutena autoilijana aloittaa Kuljetus Ilpo Niemi Oy, joka tyhjentää jätesäiliöitä nosturin avulla Tampereen keskustassa.

– Muodostamme urakka-alueita siten, että myös yhden tai muutamankin auton yrittäjät voivat osallistua kilpailutuksiin, Varsala kertoo.

Keskitetyllä kilpailutuksella saatu tehokas logistiikka säästää ympäristöä ja asukkaiden jätehuoltokustannuksia. Suomen Kiinteistöliiton valtakunnallisen Indeksitalo 2021 -vertailun mukaan Pirkanmaan Jätehuollon tyhjennyshinnat ovat maan edullisimmat.

Biokaasun käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä

Julkisia ajoneuvohankintoja koskeva direktiivi ohjaa myös Pirkanmaan Jätehuoltoa lisäämään nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen osuutta.

– Kilpailutusten kautta saamme lisää kaasukäyttöisiä jäteautoja ja näin olemme mukana vähäpäästöisen liikenteen kehittämisessä. Ajossa on jo 14 kaasuautoa, Varsala sanoo.

Jäteautojen käyttöön saadaan puhdasta ja paikallista biokaasua Nokian Koukkujärvelle valmistuneesta biolaitoksesta, Biomyllystä.

– Jätteet kulkevat jäte-energialla, kun tuotamme kaasun biojätteistä ja lietteistä, Varsala kiteyttää.

Uudet urakat alkavat näillä alueilla:

  • Sekajätteen tyhjennykset: Etelä- ja Pohjois-Nokia, Juupajoki, Orivesi, Pirkkala, Ruovesi, Sastamalassa Mouhijärvi ja Suodenniemi, Tampereella Hervanta ja Kaukajärvi sekä Ylöjärvellä Viljakkala. 
  • Biojätteen tyhjennykset: Ylöjärvi
  • Muovipakkausten tyhjennykset taajama-alueilla: Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi 
  • Syväsäiliöiden tyhjennykset: Länsi- ja Itä-Tampere sekä Tampereen keskusta.
  • Vaihtolavojen tyhjennykset: Kangasala

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto, tekninen päällikkö Timo Varsala, p. 050 338 2463

Palaa uutislistaukseen