Lapsiperheen oivalliset Visit Orivesi – kesävinkit

Oriveden kesä tarjoaa lapsiperheille puuhaa jos jonkinlaista. Kokosimme tähän viisi helposti toteutettavaa menovinkkiä.

Paltanmäen Elämysportaat.

Oriveden jäähallin takaa kohoavat komeat elämysportaat. Oriveden Seudun Sydänyhdistyksen rakennuttamat upouudet elämysportaat ovat kaikkien vapaassa käytössä. Portaiden kokonaispituus on noin 150–160 metriä. Portaat on toteutettu luontoa mukaillen. Portaiden yhteydessä on myös useampi tasanne, joilla voi istua ja levähtää vaikka eväiden kera.

Ihan rappusten tuntumasta löytyy myös noin kilometrin mittainen luontopolku, jossa on erilaisia tehtävärasteja. Rastit ovat paikallaan elokuun loppuun saakka.

Paltanmäen alueen välittömään läheisyyteen rakentuu lapsiperheen unelmien uusi asuinalue – Mattilanniitty. Jos reippailuintoa vielä elämysportaiden jälkeen riittää niin tervemenoa tutustumaan alueen tonttitarjontaan.

  • Montako rappusta mahtaakaan olla koko elämysportaissa? Käypä laskemassa!

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Orivedellä Eräjärven kylässä, noin tunnin matkan päässä Tampereelta, sijaitsee Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa. Täysin omanlaisensa, satumaisen värikäs, tunnelmallinen vanhan kyläkoulun miljöö on muuttunut eläinten kodiksi. Näitä eläimiä pääsee katsomaan ja koskemaan.

  • Montako eri eläintä mahtaakaan asustella Ponimaassa? Yli sata ainakin!

Kenkälintu -patsas

Hieman hullunkurisen näköinen lintu istuu jähmettyneenä Oriveden kaupungintalon edessä sijaitsevassa pikkupuistossa. Kyseessä on itse asiassa suihkukaivoveistos, jonka on toteuttanut kuvanveistäjä Aimo Tukiainen. Kenkälintu on kenkäteollisuuden muistomerkki.

Oriveden keskustasta löytyy myös iso Orivarsa -patsas. Patsaan vieressä sijaitsee jäätelökioski ja mukava puisto, joka onkin Oriveden virallinen jäätelönsyöntipaikka.

  • Kenkälinnun alla on nippu kenkiä, joista yksi on kuvanviestäjä Aimon signeeraama. Onnistutko löytämään tämän kyseisen kengän?

Onninpolku

Onninpolku sijaitsee aivan Oriveden keskustan tuntumassa. Polun pituus on noin 2,5 km. Matkan varrella on pitkospuut, uimapaikkoja, levähdyspaikkoja sekä kuntoiluvälineitä. Maisema on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Reitti on helppokulkuinen ja hiekkapäällysteinen ja sopii hyvin myös pienemmille lapsille.

Hörtsänän Arboretum

Labyrintin omaiset polut mutkittelevat tämän ainutlaatuisen metsäpuiston alueella. Hörtsänän Arboretum on kaunis lehtomainen metsäpuisto eli arboretum, joka sijaitsee Orivedellä Onnistaipaleen kylässä. Hörtsänän Arboretumin perusti vuonna 1909 Hugo Hörtsänä, joka oli innokas kasviharrastaja. Hän keräsi sinne kasveja Suomesta ja ulkomailta, istutti laajoja pensas- ja perennaistutuksia. Vuosikymmenten hiljaiselo on tehnyt tästä Oriveden salaisesta puutarhasta unelmakohteen historiasta kiinnostuneelle luonnonystävälle.

  • Tässäpä aivan huippupaikka bongata pörriäisiä ja häikäistyä kukkien väriloistosta!

ps. Orivesi on liikuttavan lähellä. Tampereelta matka-aika junalla Orivedelle on alle puoli tuntia. Jos et usko niin lue lisää täältä: www.rakasturaiteisiin.fi

Palaa uutislistaukseen