Lasten Metsästä käsin -leirien ilmoittautuminen käynnissä

Tulevana kesänä vasarat paukkuvat ja eväskääreet rapisevat neljässä Pirkanmaan kunnassa, kun metsäaiheiset lastenleirit pyörähtävät käyntiin heti koulujen loppuessa.

Metsästä käsin -pilottileirit ovat Taito Pirkanmaa ry:n ja Operaatio Pirkanmaan yhteinen Metsästä käsin -projekti, jossa kehitetään kulttuuripääkaupunkihakuun tehtyä idean toteutusta.

Metsästä käsin -projektissa kehitetään laadukasta, vastuullista ja vaikuttavaa käsityötoimintaa tarjolle Pirkanmaan kuntiin. Kesällä pilotoidaan paikallisesti varioituvia leirikokonaisuuksia, jotka rakentuvat erilaisten ympäristö- ja luontoteemojen ympärille. 

Leirisuunnittelua ohjaavia arvoja ovat vastuullisuuden lisäksi osallisuus, yhteisöllisyys, saavutettavuus ja yhdenvertaisuus. Lapset pääsevät leireillä seikkailun, keksimisen ja leikin kautta kokemaan onnistumisia, osaamisen ja ongelmanratkaisutaitojen karttuessa samalla.

Leirit luovat pohjaa myös lasten teknologiaosaamiselle, parantavat luontosuhdetta ja edistävät arjen taitoja, kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja organisointitaitoja. Kehittämistiimiin kuuluvat Taitokeskuksista ja Näpsästä tutut opettajat Liisa Huppunen, Mirva Juntunen, Sara Lundén, Kati Salminen, Kirsi Suomalainen ja kehittämispäällikkö Marja-Leena Seilo.

Kesäkaudella 2022 pilotoitavia lastenleirejä järjestetään Akaassa, Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Vesilahdella. Akaan leirillä nikkaroidaan, Orivedellä ja Pirkkalassa rakennellaan, Kangasalla ja Vesilahdella puolestaan mennään retkelle. Oriveden toisella leirillä sukelletaan aikamatkalle.

Koko Kesä käsillä -lomaleiritarjonta esitellään ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta:
https://taitopirkanmaa.fi/tule-tekemaan/lasten-lomaleirit/

Oriveden leirit:

Taitokeskus Orivesi Auvisen talo, Keskustie 37, Orivesi

Metsästä käsin – Rakenteluleiri, ma–to 6.–9.6. klo 10–14, 4 päivää

Tutustumme luonnosta löytyviin materiaaleihin. Tutkimme luupilla silmuja, käpyjä ja ötököitä käsityön näkökulmasta, kuuntelemme metsän ääniä sammalvuoteella ja leikimme. Leirillä pääset mm. tekemään itse väriaineita, maalaamaan luonnonväreillä, punomaan ja touhuamaan metsässä. Hinta 135 €

Metsästä käsin – Aikamatkalla-leiri, ma–to 13.–16.6. klo 10–14, 4 päivää

Tutkimme ajan kulkua ja huristelemme historiaan leikin ja käsityön keinoin. Leirillä pääset rakentelemaan, ompelemaan ompelukoneella ja maalaamaan isoa pintaa. Hinta 135 €

Lisätietoja leireistä:

orivesi@taitopirkanmaa.fi, p. 050 433 8681

Palaa uutislistaukseen