Let there be Light! Valotaideteos valaisee Oriveden keskustaa

Valotaiteilijat Aulis Hämäläinen ja Virve Tarvonen luovat taas värikkään ja yllätyksellisen valoteoksen keskeiselle paikalle Oriveden keskustaan.

Teos toteutetaan liikuntahallin ympäristöön torin puoleiselle alueelle. Tuttu miljöö muuttuu aivan uudenlaiseksi, kun taiteilijat rakentavat alueelle valoefektejä, tehosteita ja äänimaisemaa.

– Nyt jos milloin on aika antaa sisimpäämme valon syttyä! Osaltamme haluamme olla tuomassa tavallamme tällaista valoa ihmisten sydämiin, samalla saaden sitä itsekin. Pyyntömme on: Annetaan valojen loistaa ja annetaan niiden vaikuttaa elämää tuottavasti syvimpään olemukseemme! Valossa on elämä ja valo synnyttää elämää. Siis ”Let there be Light!”.

Näin kertovat teoksestaan ja sen taustoista taiteilijat Aulis Hämäläinen ja Virve Tarvonen.

Let there be Light! -teos on koettavissa Oriveden joulunavauspäivästä, perjantaista 18. marraskuuta lähtien sunnuntaihin 20.11. saakka. Valot ja muut efektit ovat päällä kello 16–22.

– Olemme ottaneet teoksessamme energiapolitiikan huomioon muun muassa rajoittamalla tekniikan käyttöaikaa ja alue onkin rajautunut jo muistakin syistä pienemmäksi, Hämäläinen ja Tarvonen sanovat.

Perjantaina 18. marraskuuta vietetään myös Oriveden Joulunavausta, jolloin ympäri Oriveden keskustaa on tarjolla paljon elämyksellistä koettavaa koko perheelle.

Tutustu Oriveden Joulunavauksen ohjelmaan täällä!

Lisätiedot:

Ota yhteyttä


Kuva: Minna Kaila. Kuvassa osa vuoden 2021 valoteoksesta Reflections of Light (Aulis Hämäläinen & Virve Tarvonen)

Palaa uutislistaukseen