Maakuntajohtaja vaikuttui Oriveden koulujen kansainvälisyystyöstä ja innostui Parvelan Retusta

Pirkanmaan maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sekä aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen Pirkanmaan liitosta vierailivat Orivedellä torstaina 27. lokakuuta. Seurue kuuli kaupungin esittelyn ja vieraili Liuskemestareilla sekä Parvelan hevostilalla.

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto kertoi Oriveden kaupungin ajankohtaisista kuulumisista ja kehittämishankkeista.

Kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila esitteli seurueelle Oriveden kouluissa tehtävää kunnianhimoista ja korkeatasoista kansainvälisyystyötä.

Oriveden kaupungilla on Erasmus+ -akkreditointi, joka tarkoittaa laatuvarmistettua Erasmus+ -jäsenyyttä ohjelmakaudeksi 2021–2027. Kaupungin ei siis tarvitse hakea erillisiä Erasmus-hankkeita, vaan kansainvälisyyskasvatusta voidaan nyt tehdä pitkäjänteisesti ja sen jatkuvuus on taattu useiksi vuosiksi eteenpäin.

Akkreditointi koskee kaikkia Oriveden kouluja pienestä Eräjärven kyläkoulusta lukioon saakka. Tämä on valtakunnallisella tasolla harvinaista.

Kansainvälisyyskasvatuksen tavoitteena on muun muassa varmistaa laadukas kansainvälistymispolku kaikille oppilaille. Jokaisena lukuvuonna kaikista Oriveden kouluista pääsee 10 prosenttia oppilasta ja 10 prosenttia opettajista Erasmus-matkalle ulkomaille.

Myös Orivesi isännöi lukuvuosittain useita ulkomaalaisseurueita, oppilasryhmiä ja vaihto-oppilaita. Viimeksi Orivedellä vieraili syyskuussa ryhmä italialaisia opettajia, jotka ihastuivat erityisesti orivesiläisten päiväkotien ja koulujen rauhallisuuteen, hyvään varustelutasoon ja henkilöstöresursseihin, lasten kanssa lähimetsässä liikkumiseen ja marjojen syömiseen.

Ahonen ja Lipsanen olivat hyvin vaikuttuneita siitä, miten kansainvälisyys näkyy kaikkien Oriveden koulujen arjessa ja opetuksessa.

Kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila esitteli seurueelle Oriveden koulujen kansainvälisyystyötä ja lukion painotuslinjoja.

Pirkanmaan liiton rahoittamalla hankkeella vauhditetaan retkeilymatkailua

Yrityskoordinaattori Irene Suhonen ja retkeilykoordinaattori Hannele Moilanen kertoivat käynnissä olevasta, Pirkanmaan liiton rahoittamasta Retkeilymatkailun digitaaliset palvelukonseptit -hankkeesta.

Hanke käynnistyi vuoden alusta ja sen tavoitteena on vauhdittaa Oriveden alueen retkeilymatkailua, edistää uusien digitaalisten palveluiden ja ratkaisujen syntymistä sekä tuoda näiden avulla lisäarvoa retkeilykokemukseen.

Tavoitteena on lisäksi, että Oriveden seudun retkeilyreitit ovat tulevaisuudessa merkittävä osa Pirkanmaan luontomatkailukohteiden muodostamaa kokonaisuutta. Toimenpiteillä edistetään myös kaikkien asukkaiden tasavertaista mahdollisuutta kokea luontoelämyksiä eri kanavien kautta.

Maakuntajajohtaja ja aluekehitysjohtaja ihastelivat sitä, kuinka paljon retkeilyhankkeessa on jo tähän mennessä saatu aikaan ja tehty juuri oikeita asioita suhteellisen pienellä rahoituksella. Hanke jatkuu vuoden 2023 puoliväliin. Hankkeessa kehitettyjä retkeilymatkailun tuotteita päästään markkinoimaan keväällä.

Yrityskoordinaattori Irene Suhonen ja retkeilykoordinaattori Hannele Moilanen.
Irene Suhonen ja Hannele Moilanen kertoivat retkeilymatkailun hankkeesta.

Vierailun kohokohtana oli Parvelan Retun tapaaminen

Seurue pääsi yritysvierailulle Liuskemestarit Oy:n Kivitorille, jossa toimitusjohtaja Tuomo Jokinen, myyntijohtaja Arttu Jokinen sekä asiakkuusjohtaja Sini Salomaa kertoivat yrityksen toiminnasta, tuotekehityksestä ja uusista innovaatioista.

Maakuntajohtajan erityistoiveena oli päästä tapaamaan orivesiläistä huippuravuria Parvelan Retua. Vierailu huipentuikin Parvelan hevostilalle. Anna-Mari Ahonen tunnusti, että on Retun suuri fani ja orivarsan omistaja itsekin, vaikkakin ratsuihmisiä.

Vierailulle osallistuivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heidi Jakara, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Viljanen, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajat Marjo Mäkinen-Aakula ja Sini Kahilaniemi, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Hjerppe, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, talous- ja hallintojohtaja Marjatta Lilja, kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila, elinvoimajohtaja Tuija Aro, yrityskoordinaattori Irene Suhonen, retkeilykoordinaattori Hannele Moilanen ja tiedottaja Jenni Koponen.

Koko seurue yhteiskuvassa Liuskemestareiden tiloissa.

Lisätiedot:

Ota yhteyttä


Juha Kuusisto

Kaupunginjohtaja

050 401 5790

Ota yhteyttä


Mia Mattila

Kasvatus- ja opetusjohtaja

050 406 0383

Ota yhteyttä


Irene Suhonen

Yrityskoordinaattori (virkaavapaalla)

040 133 9111

Ota yhteyttä


Palaa uutislistaukseen