Myös Nysse-kortin arvolippu käyttöön junaliikenteessä Tampereen seudulla

Nyssen ja VR:n lippuyhteistyö laajenee 4.4.2022 alkaen koskemaan myös matkakortin arvolippuja. Tämän jälkeen matkakortille ladattavat arvo- ja kausiliput sekä Nyssen mobiililiput kelpaavat kaikissa junissa yhteysväleillä Tampere-/Tesoma/Nokia/Lempäälä/Nokia/Orivesi sekä Tesoma-Nokia.

Tiedote 31.3.2022 / Nysse – Tampereen seudun joukkoliikenne

”Asiakkaamme ovat kovasti toivoneet arvolipun saamista junamatkustuksen pariin ja on hienoa, että tämä uudistus nyt toteutuu”, toteaa Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

”Olemme innoissamme VR:n ja Nyssen yhteistyön laajenemisesta. Hienoa, että ilmastoystävällisestä ja nopeasta junasta tulee loistava matkustusvaihtoehto entistä useammalle matkustajalle Tampereen seudulla” sanoo VR:n liiketoimintapäällikkö Hanna Castrén-Ollila.

Junamatkalla Nyssen matkakorttia käytettäessä on huomioitava, että lipulle ostohetkellä valittuja vyöhykkeitä ei voi vaihtaa junalaitureiden lippulaitteissa. Jos matka suuntautuu matkakortille asetettujen vyöhykkeiden ulkopuolelle, lippu ei siis käy junamatkalle. Vaihtoehtoina ovat silloin Nyssen mobiililippu tai VR:n lippu.

Nyssen lipunleimauslaite Oriveden juna-asemalla.
Nyssen lippulaite Oriveden juna-asemalla.

Junamatkalla kaikki Nyssen liput leimataan jo ennen junaan nousua asemalaiturilta löytyvässä Nyssen lippulaitteessa. Tältä osin toiminta poikkeaa totutusta, kun busseissa ja ratikoissa lippu leimataan kyytiin nousun jälkeen liikennevälineen sisällä olevassa lippulaitteessa.

Nysse-lippuun sisältyy aina 90 minuutin vaihto-oikeus. Junamatkaa voi siis jatkaa bussilla, ratikalla tai vaikka toisella junalla.

Matkakortin saa hankittua Nella.fi-verkkopalvelusta, josta voi ostaa myös liput kortille. Mobiililippu ostetaan Nysse Mobiili -sovelluksen kautta. Myös mobiililiput leimataan asemalaiturin lippulaitteessa ennen junaan nousua.

Lisätietoa > nysse.fi/junat

Palaa uutislistaukseen