Nysse-lippujen hintoihin muutoksia 1.5.2023

Joukkoliikenteen eniten käytettyjen lippujen asiakashintoihin tulee viiden prosentin korotus 1.5.2023 alkaen. Asiasta päätti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokouksessaan 15.5.2023.

Tiedote. Julkaistu: 15.02.2023, Tampereen seudun joukkoliikenne

Hintamuutos kohdistuu matkakortille ostettavien aikuisten, nuorten ja lasten ikäryhmien 2–3 vyöhykkeen kerta-, arvo- ja kausilippuihin (30, 90 ja 360 vuorokautta) sekä opiskelijan kausilippuun, joka ostetaan Nysse Mobiilin kautta. Kyseisillä lipputuotteilla tehdään yli 90 % kaikista Nysse-liikenteen matkoista.

Senioreiden (65 vuotta täyttäneet) keskipäivän klo 9–14 arvolipun hintaa muutetaan kaikilla vyöhykkeillä siten, että alennus on 40 % aikuisten hinnasta laskettuna. Henkilökunta-, tapahtuma- ja koululaisryhmälippujen asiakashintoihin tulee viiden prosentin korotus.

Lähimaksun, muiden Nysse Mobiilin kautta myytävien lippujen sekä ennakkokertalippujen asiakashinnat pysyvät ennallaan.

Orivesiläisten kannalta muutos tarkoittaa sitä, että Nopa-busseissa sekä esim. Oriveden ja Kangasalan välisessä Nysse-liikenteessä hinnat nousevat seuraavissa lipputuotteissa: aikuisten, nuorten ja lasten ikäryhmien kerta-, arvo- ja kausiliput (30, 90 ja 360 vuorokautta) sekä opiskelijan kausilippu, joka ostetaan Nysse Mobiilin kautta. Hintojen muutokset eivät koske muita kuin kyseisiä lipputuotteita 2-3 vyöhykkeen matkoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Oriveden ja Tampereen välisillä viiden vyöhykkeen matkoilla hinnat säilyvät ennallaan.

Hinnankorotukset sisältyvät Tampereen kaupunginvaltuuston 14.11.2022 hyväksymään talousarvioon vuodelle 2023. Joukkoliikenteen ostokustannukset kasvoivat vuoden 2022 aikana erityisesti energian hinnannousun vaikutuksesta yli 10 prosenttia. 

Asiakashintojen muutokset 1.5.2023 >

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse vastaa joukkoliikennepalvelun järjestämisestä Tampereen lisäksi Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdessa ja Ylöjärvellä. Nysse tarjoaa paikallisia liikkumisen ratkaisuja, olitpa sitten liikkeellä bussilla, junalla tai ratikalla.
Tampereen seutu kasvaa vauhdilla ja joukkoliikenteellä on keskeinen rooli liikenteen sujuvuudessa ja päästöjen vähentämisessä. 

nysse.fi

Palaa uutislistaukseen