Orivarsan päiväkodille myönnettiin Vihreä lippu


Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Orivarsan päiväkodille Vihreän lipun osoitukseksi päiväkodin tekemästä ympäristökasvatustyöstä. Vihreä lippu nostettiin liehumaan Orivesi-talon lipputankoon 24. kesäkuuta luontoaiheisten laulujen säestyksellä. Orivarsalaisten matka kestävän kehityksen polulla jatkuu ensi syksynä uusien aiheiden parissa.

Orivarsan päiväkodissa on kuluneen toimintakauden ajan perehdytty ympäristöasioihin Jätteiden vähentäminen -teeman avulla. Sekajäteroskikset saivat kyytiä, kun lasten raati otti selvää jätteiden lajittelusta. Vihreä lippu-toiminnassa lapset ovat tärkeässä osassa aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa kuin toteutuksessakin.

Päiväkodin väki on miettinyt yhdessä, onko uuden ostaminen aina tarpeen vai voisiko vanhoille ja itselle tarpeettomille tavaroille löytyä uudenlaista käyttöä. Orivarsassa päädyttiin järjestämään tavaranvaihtotori, jonka yhteydessä vanhemmat pääsivät myös retkeilemään lasten kierrätysmateriaaleista askartelemassa metsässä. Orivarsalaiset ovat myös pohtineet, miten pitää tavaroista huolta niin, että ne kestäisivät käytössä pidempään.

Tilapalvelun työntekijä nostaa Vihreän lipun Orivesi-talon lipputankoon.
Palaa uutislistaukseen