Orivedellä ei haittaa vapun viileä sää – Pirkanmaan parhailla luonnonlumiladuilla hiihdetään vielä vappuna

Orivedellä otetaan menneen talven lumista kaikki ilo irti: OrPon hiihtojaosto ylläpitää luonnonlumibaanaa vappupäivään 1.5. saakka.

– Oriveden hiihtokausi jatkuu tänä vuonna historiallisen pitkään, hehkuttaa kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski. – Meillä on Pirkanmaan parhaat luonnonlumiladut ja hiihtokausi on tyypillisesti muuta Pirkanmaata pidempi.

Kaupungin latuverkostoa Leppästenvuoren, Paltanmäen ja Hiihtomaan alueilla ylläpitää Oriveden Ponnistuksen hiihtojaosto. Vappuhiihdoille pääsee Hiihtomaan (Leppästentie 97) ja Tallukallion välisellä yhdysladulla. Muun latuverkon ylläpito on tältä keväältä lopetettu.

– Hiihdettävää vappubaanaa on kaikkiaan noin 3,5 kilometriä, kertoo hiihtojaoston vt. puheenjohtaja Markus Hämäläinen. – Latu-uraa ei enää ajeta, mutta vapaalla hiihtotyylillä pääsee vielä sujuvasti.

Luistelubaanaa Hiihtomaan ja Tallukallion väliltä huhtikuussa 2022.
Vielä pääsee Orivedellä hiihtämään! Kuva otettu 28.4.2022.

Kulunut talvi on ollut latujen hoitajille poikkeuksellinen. Hiihtojaostossa on porukka vapaaehtoisia ladunajajia, jotka vuorollaan huoltavat latuja myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

– Ajettavaa on riittänyt, kun lunta on tullut niin valtavasti, Hämäläinen kertoo. – Olemme saaneet paljon kiitosta ja Oriveden hyvät ladut tunnetaan laajasti jo paikkakunnan ulkopuolellakin.

Vapun sääennuste lupaa tyypilliseen tapaan viileää keliä. Tämä ei haittaa Orivedellä, jossa vappua vietetään sukset jalassa.

– Hiihtojaosto haluaa haastaa kaikki innokkaat mukaan hiihtämään vappuna. Valmennusryhmien kanssa on tarkoitus pitää yhteinen vappuhiihto 1.5. alkaen kello 9.30 Hiihtomaassa ja samalla paikalla voi tavata ladunajajia ja hiihtojaoston väkeä tai tulla muuten vaan hiihtämään, Hämäläinen kannustaa.

– Esitän tässä vaiheessa parhaimmat kiitokseni hiihtojaostolle erinomaisesta latujenhoidosta ja yhteistyöstä kuluneena talvena, liikuntapäällikkö Marski sanoo.

Lisätiedot:

Oriveden kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski, p. 050 421 0992, roope.marski@orivesi.fi

Oriveden Ponnistuksen hiihtojaoston vt. puheenjohtaja Markus Hämäläinen, p. 050 3260412, hamalainenmarkus(at)hotmail.com

OrPon hiihtojaoston ladunajajia huoltamassa latuja.
Hiihtojaoston ladunajajilla on ollut poikkeuksellisen paljon töitä tänä talvena. Latuja ajetaan myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.
Palaa uutislistaukseen