Oriveden ja Kangasalan Ruutanan bussilinjat uudistetaan – ehdotusta saa nyt kommentoida

Sopimus Oriveden ja Tampereen välisen linjan 95 liikennöinnistä on umpeutumassa, ja kilpailutuksen yhteydessä suunnitteilla on Oriveden ja Ruutanan linjastokokonaisuuden uusiminen. Liikennöinti uusituilla linjoilla Orivedelle ja Ruutanaan aloitetaan kesäkauden 2024 alussa. Kilpailutus liikenteestä toteutetaan kuluvana kesänä.

Tiedote. Julkaistu: 08.05.2023, 09:42, Tampereen seudun joukkoliikenne – Nysse

Tulevaisuudessa Oriveden ja Tampereen välisen joukkoliikenteen keskeiseksi kulkumuodoksi on kaavailtu junaa. Tavoitteena on parantaa junaliikenteen tarjontaa ja saada muutama uusi junaseisake käyttöön Oriveden ja Tampereen välillä. Linjan 95 uuden reitin on suunniteltu mukailevan junayhteyttä osittain siten, että reitti kulkisi jatkossa Kangasalan Ruutanan kautta arkisin ruuhka-aikoina.

Ruuhka-aikojen ulkopuolella linja 46 liikennöisi Ruutanasta Kangasalan keskustaan, ja tarjoaisi näin vaihdottoman yhteyden oman kunnan keskustaan ja sen palveluihin. Samalla linjan 28 liikennöinti Ruutanaan loppuisi, mikä mahdollistaa erityisesti Aitolahdentiellä linjalle 28 paremman vuorotarjonnan. Linjan 28 nousuista 6 prosenttia tehdään arkisin Ruutanasta, viikonloppuisin 2–4 prosenttia.

Linjastokokonaisuutta esitellään myös Kangasalan ja Oriveden kaupungeille. Tavoitteena on, että Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta voisi päättää linjojen 46 ja 95 kilpailutuksen käynnistämisestä kesäkuun 2023 kokouksessa. Samalla lukitaan uudet linjareitit.

Linjastosuunnitelmaa voi kommentoida 21.5. asti. Kaikki kommentit luetaan ja esitellään kootusti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle sekä Oriveden ja Kangasalan kaupungeille.

Ehdotetut linjat

Linja 46A Laureeninkallio – Ruutana – Kangasalan keskusta  
Liikennöinti noin klo 05–21 arkisin 60 minuutin välein > suunniteltu vaihto linjalle 40 
Liikennöinti noin klo 06–21 lauantaisin 60 minuutin välein > suunniteltu vaihto linjalle 40 
Liikennöinti noin klo 10-20 sunnuntaisin 60 minuutin välein > suunniteltu vaihto linjalle 40 

Linjat 46B Suinula – Ruutana – Kangasala tredu  
Yhteydet koululaisten kulkemiseen Havisevan, Ruutanan ja Pikkolan koulun välillä.

Linja 46C Laureeninkallio – Jussila – Ruutana – Kangasala tredu  
Yhteydet koululaisten kulkemiseen Ruutanan ja Pikkolan koulun välillä.
 
Linja 95 Orivesi – Ruutana – Tampere, linja-autoasema  
Liikennöinti noin klo 06–19 arkisin 60 minuutin välein.

Suunnitelmaa voi kommentoida karttapalvelussa

Linjastosuunnitelmaa voi kommentoida suoraan karttalinkkiin: http://bitly.ws/Ea8H

  • Karttapalvelun oikeasta yläkulmasta löytyy ”lisää kommentti” -painike, jota painamalla saa käyttöönsä kommentointityökalun.
  • Työkalulla voi klikata haluamaansa kohtaan suunnitelmaan ja jättää kommenttinsa.
  • Kommentit lukee suunnittelija, eikä niihin vastata. Kommentit otetaan kuitenkin huomioon suunnittelussa.


Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse vastaa joukkoliikennepalvelun järjestämisestä Tampereen lisäksi Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdessa ja Ylöjärvellä. Nysse tarjoaa paikallisia liikkumisen ratkaisuja, olitpa sitten liikkeellä bussilla, junalla tai ratikalla. Tampereen seutu kasvaa vauhdilla ja joukkoliikenteellä on keskeinen rooli liikenteen sujuvuudessa ja päästöjen vähentämisessä. 

nysse.fi

Palaa uutislistaukseen