Oriveden kaupungille uusia johtavia viranhaltijoita: elinvoimajohtajaksi Tuija Aro, tekniseksi johtajaksi Matti Vesava

Kaupunginhallitus valitsi maanantaina Oriveden uudeksi tekniseksi johtajaksi Matti Vesavan ja keskiviikon ylimääräisessä kokouksessaan elinvoimajohtajaksi Tuija Aron.

Teknisenä johtajana aloittaa syyskuun tienoilla Matti Vesava (insinööri AMK), joka toimii tällä hetkellä Pälkäneen kunnan teknisenä johtajana. Orivesi on Vesavalla hyvinkin tuttu, sillä hän asuu Orivedellä ja on myös paikkakunnalta kotoisin.

Kaupunkiorganisaation palvelukseen Vesava tulee nyt kolmatta kertaa. Aiemmin hän on toiminut kaupungilla kesätyöntekijänä ja kiinteistöpäällikkönä.

− Tämä tuntuu ihan kotiinpaluulta, Vesava iloitsee virkavalinnastaan.

Teknisen johtajan virkaa haki 10 henkilöä, joista haastateltiin kuusi. Haastatteluryhmässä oli mukana kaupungin viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Haastatteluryhmä esitti yksimielisesti Vesavan valintaa kaupunginhallitukselle.

Seutu on tuttu ja läheinen Arolle

Kaukaa ei Oriveden kaupungin uusi elinvoimajohtajakaan tule: virkaan valittu Tuija Aro (DI) asuu naapurikaupungissa Kangasalla.

– Olen hyvin iloinen ja kovin kiitollinen luottamuksesta, jonka olen saanut kaupunginhallitukselta ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan Oriveteen ja orivesiläisiin, Aro sanoo.

Arolla on tuntumaa seutuun jo ennestään: hän on viettänyt varhaislapsuutensa Juupajoella Kopsamon kunnantalolla, josta hänellä on ihanat muistot. Myöhemmin Aro on ollut Juupajoella vapaa-ajanasukkaana.

− Lapsuuden ja nuoruuden vietin Vilppulassa ja ajoin usein Oriveden ohi, kertoo Aro. Hän aloittaa elinvoimajohtajan virassa elokuun puolenvälin paikkeilla.

Elinvoimajohtajan virka oli haettavana kahteen otteeseen. Hakemuksia saatiin kaikkiaan 38. Haastatteluihin kutsuttiin ensimmäisellä kierroksella kahdeksan henkilöä ja toisella viisi. Soveltuvuustesteissä kävi haastatelluista neljä hakijaa. Haastatteluryhmässä oli mukana kaupungin viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Ryhmä päätyi yksimieliseen esitykseen Aron valinnasta.

Palaa uutislistaukseen