Oriveden kuorot hakevat uusia laulajia – kuorojen kevätkausi huipentuu yhteiseen, isoon konserttiin

Uusi vuosi ja uusi harrastus? Orivesi on vireä kuorokaupunki, jossa on mahdollista harrastaa kuorolaulua monenlaisissa kokoonpanoissa. Kansalaisopiston ja seurakunnan kuorot hakevat nyt uusia laulajia, tule mukaan! Uutena aloittaa Lapsikuoro.

Tiedote 12.1.2023 / Oriveden kaupunki ja Oriveden seurakunta

– Kuorolaulu on kokeilemisen arvoinen harrastus, jossa voit löytää elinikäisiä ystäviä, kehittää musikaalisuutta ja äänenkäyttöä, kokea musiikin yhdistävä voima ja viettää rentouttavaa aikaa, kertoo Maria Kujanpää, joka toimii usean orivesiläisen kuoron johtajana niin OSKO:ssa kuin seurakunnalla.

Tervetuloa Naislaulajiin ja Mieslaulajiin!

Monipuolisesta ohjelmistosta kiinnostuneille naisille Kujanpää suosittelee Oriveden Naislaulajia, joka on Oriveden seudun kansalaisopiston alla toimiva kuoro. Naislaulajat laulaa neliäänisesti musiikkia popista klassiseen ja kansanlauluista hymneihin.

– Naislaulajaksi haluavalla tulee olla jonkin verran kokemusta kuorolaulamisesta tai muuten hyvä sävelkorva ja musiikin hahmottamistaidot, Kujanpää kertoo.

Miehille taas on tarjolla Oriveden Mieslaulajat -kuoro, jonka ohjelmisto koostuu niin ikään sekä kevyestä että klassisesta musiikista.

– Mieslaulajat on sinulle, jota kiinnostaa rento yhteishenki, vahva tulkinta ja sopivassa määrin itsesi haastaminen musiikillisesti, sanoo Kujanpää. – Mieslaulajien tavaramerkki on suuren suosion saavuttaneet laulunäytelmät.

Mieslaulajat ja Naislaulajat harjoittelevat Laulumajalla tiistai-iltaisin. Kumpaakin kuoroa johtaa Maria Kujanpää. Kuorot aloittavat kevätkautensa 9.1.2024. Kuorotoiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan harjoituksiin. Kuoroihin ilmoittaudutaan OSKO:n verkkosivun kautta.

Oriveden Mieslaulajat esiintymässä Paltanmäen kotiseutumuseoll.
Oriveden Mieslaulajat esiintymässä Paltanmäen kotiseutumuseolla. Kuva: Marjo Aspegren

Seurakunnalla kuoroja lapsista senioreihin ja kamarimusiikista gospeliin

– Jos sinua puhuttelee rytmi, iloinen meininki ja elämyksellisen esiintymiset, niin Gospelkuoro Kristalli voisi olla sinun juttusi, Kujanpää innostaa.

Kuoro tekee tavoitteellista ohjelmistoa rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kristalliin tullaan koelaulun kautta. Kuoro harjoittelee seurakuntakeskuksella vaihdellen perjantai-iltaisin ja sunnuntai-iltapäivisin. Kuoroon voi tulla tutustumaan avoimissa harjoituksissa sunnuntaina 14.1. ja perjantaina 19.1. tai ottamalla yhteyttä kuoronjohtaja Maria Kujanpäähän.

Seurakuntakuoro on Oriveden seurakunnassa toimiva matalan kynnyksen perinteikäs kuoro, joka laulaa kolmi- tai neliäänisesti. Kuorossa nautitaan yhdessäolosta ja laulamisesta helpolla ohjelmistolla. Seurakuntakuoro harjoittelee seurakuntakeskuksessa torstai-iltapäivisin. Seurakunnan kanttorit antavat lisätietoa kuorosta ja harjoituksista.

Seurakunnan Kamarikuoro Kiela tarjoaa kiinnostavaa, tasokasta ohjelmistoa keskittyen erityisesti uuden kirkkomusiikin esittämiseen. Kielan toiminta on tauolla kevään 2024 ajan, mutta jatkuu taas syksyllä 2024.

Kielan toimintatauon aikana toimintaansa vahvistavat seurakunnan kuorot Miesten vuoro ja Naisten vuoro, jotka kutsutaan koolle aina projektiluontoisesti. Nämä kuorot ovat kaikille avoimia ja ne harjoittelevat aina yhdestä kahteen kertaa ennen esiintymistä. Ohjelmistossa on yksiäänisiä, säestyksellisiä lauluja kaikentasoisille laulajille. Lisätietoa Kiela-kuorosta, Miesten vuorosta ja Naisten vuorosta voi kysyä kuoroja johtavalta kanttorilta Jari Linjamalta.

Aivan uusi tulokas Oriveden kuorokentässä on Lapsikuoro, jota on toivottu Orivedelle jo pitkään. Tammikuussa 2024 käynnistyy noin 0.–3.-luokkalaisille suunnattu Lapsikuoro, joka harjoittelee Kultavuoren koululla torstaisin klo 14.45–16.30 luokassa 401. Kuoro on Oriveden seurakunnan toimintaa ja sitä johtaa Maria Kujanpää. Lisätietoa kuorosta lähetetään huoltajille Wilman kautta.

Kristalli-kuoro kuvattuna ulkona kallioisella rinteellä, kuvan päällä kuoron logo ja teksti 20v.
Gospelkuoro Kristalli juhli viime vuonna 20-vuotisjuhliaan. Kuva: Jussi Valkeajoki

Kuorot yhdistävät voimansa ennennäkemättömän isossa kevätkonsertissa

Kujanpää kertoo, että kevätkauden 2024 loppupuolella on suunnitteilla yhdistää Oriveden kaikkien kuorojen voimat ja pitää kuorojen yhteinen, iso kevätkonsertti, jossa kuorot esittävät sekä yhteistä että omaa ohjelmistoaan.

– Toteutamme muutaman kappaleen yhdessä suurkuorona, mikä voikin olla aika mahtava kokemus, sillä lauluvoimaa saattaa tulla kuorot yhdistäen jopa 70 hengen edestä, Kujanpää sanoo. – Kuorot pääsevät luomaan yleisölle monipuolisen musiikillisen kattauksen sekä myös lähemmin tutustumaan toisiinsa ja jakamaan musiikillista inspiraatiota eri tyylilajien ja kuorotyyppien kesken.

Oriveden Naislaulajat ja Oriveden Mieslaulajat johtajanaan Maria Kujanpää esiintyivät yhdessä Oriveden kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 2023.

Lisätiedot:

Naislaulajat, Mieslaulajat, Kristalli ja Lapsikuoro: Kuoronjohtaja, kanttori (virkavapaalla) Maria Kujanpää, mariakaarina.kujanpaa@gmail.com, p. 0400 589378

Kiela, Miesten vuoro, Naisten vuoro: Kuoronjohtaja, kanttori Jari Linjama, jari.linjama@evl.fi, p. 040 804 9608

Palaa uutislistaukseen