Oriveden matkailu- ja kulttuuritoimijoita kootaan uuteen verkostoon – Oriveden Suvi ry tuli tiensä päähän

Oriveden Suvi ry:n jäsenet lakkauttivat yhteisellä päätöksellä yhdistyksensä. Jatkossa kaupunki sekä matkailu- ja kulttuuritoimijat tiivistävät ja uudistavat yhteistyötään vapaamuotoisen verkoston avulla.

– Jäsenet olivat kokeneet jo pidemmän aikaa, että yhdistysmuotoinen yhteistyö on hieman kankeaa. Yhdistystoimintaan liittyy myös paljon paperityötä, joka on työllistänyt erityisesti Oriveden kaupunkia, kertoo yhdistyksen sihteerinä toiminut kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen.

Sekä kaupunki että keskiviikkona 22.6. lakkautetun Oriveden Suvi ry:n jäsenet kokevat, että matkailu- ja kulttuuritoimijoiden verkostoituminen ja yhteistyö ovat entistä tärkeämpiä.

– Paukut halutaan nyt laittaa yhteistyön kehittämiseen ja aitoon yhdessä tekemiseen yhdistyksen pyörittämisen sijaan, Suhonen sanoo.

Verkostoon kutsutaan kaikki toimijat

Uusi verkosto käynnistää toimintansa syksyllä. Suunnitelmissa on yhteinen kokoontuminen noin kaksi kertaa vuodessa sekä tiivis yhteydenpito läpi vuoden esimerkiksi sähköpostin välityksellä. Verkostossa voitaisiin suunnitella ja toteuttaa myös esimerkiksi yhteisiä tapahtumia ja koulutuksia.

Verkostoa koordinoi Oriveden kaupunki, jossa vastuuhenkilöinä ovat yrityskoordinaattori sekä kulttuurijohtaja.

– Toivotamme kaikki uudet ja vanhat, isot ja pienet matkailun ja kulttuurin toimijat tervetulleiksi tapaamisiin ja sähköpostilistalle, kannustaa Suhonen. – Verkosto ei edellytä minkäänlaista jäsenyyttä. Tarkoitus on jakaa yhteisiä asioita, parantaa orivesiläisten toimijoiden näkyvyyttä ja lisätä toimijoiden välistä yhteistyötä.

Yhdistys lakkaa, toimijat ja tapahtumat säilyvät

Oriveden Suvi ry ehti olla toiminnassa 17 vuotta. Vuoden 2022 alussa yhdistyksen jäseniä olivat Eräjärven Urheilijat ry, Eräjärven Työväen Näyttämö ry, Oriveden kaupunki, Muotoilu- ja Taideteollisuus MUTTA ry, Taito Pirkanmaa ry ja Leporannan taidekeskus.

Aimo Tukiaisen Purnun säätiö irtautui yhdistyksestä 19.3.2021 lähtien. Leporannan taidekeskuksen jäsenyys taas päättyi 31.3.2022. Oriveden kaupungin elämänlaatulautakunta päätti matkailu- ja kulttuuritoimijoille järjestetyn kyselyn tulosten perusteella marraskuussa 2021, että myös Oriveden kaupunki tulee eroamaan yhdistyksestä.

Oriveden Suven brändin alla järjestettiin lukuisia Oriveden alueen tapahtumia, kuten Purnun, Leporannan ja Taitokeskus Oriveden näyttelyitä, Rönnin huvikeskuksen tapahtumia, Rönnin kesäteatterin näytöksiä sekä SuviDesign ja Oriveden Vanhat talot ja pihat. Yhdistys järjesti yhteisiä kesän avajaisia ja teki yhteismarkkinointia.

Toimijat ja tapahtumat säilyvät yhdistyksen lakkauttamisesta huolimatta ennallaan lukuun ottamatta Leporannan taidekeskusta, joka on näillä näkymin sulkenut ovensa.

– Oriveden Suvi -brändin käytöstä tulevaisuudessa on tarkoitus keskustella syksyllä, kertoo Suhonen.

Lisätiedot:

Ota yhteyttä


Irene Suhonen

Yrityskoordinaattori (virkaavapaalla)

040 133 9111
Palaa uutislistaukseen