ORIVEDEN MINERAALIT – valokuvia ja tarinoita Oriveden kiviperinteestä

Orivesi tunnetaan mineraaleistaan. Mineraalit ovat Orivedellä monelle elinkeino ja niiden työstäminen oma kulttuurinsa. Valokuvanäyttelyssä tuodaan esille kiviteollisuuden ja kivenjalostuksen pitkät perinteet kivijalasta liuskekiviin. Ikuiseksi miellettynä materiaalina kiviin liittyy myös lukuisia tarinoita.

Valokuvanäyttely on toteutettu yhteistyössä Oriveden kaupungin, Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseon, Vapriikin kuva-arkiston, Liuskemestareiden, Oristone Oy:n, Wästikivi Oy:n, Eräjärvi-seura ry:n ja Oriveden kotiseutuyhdistys ry:n kanssa. Näyttely on esillä Paltanmäen kotiseutumuseon pihapiirissä 9.7.2020-16.8.2020 asti, jonka jälkeen näyttely siirtyy Eräjärven kivimuseon pihapiiriin. Alueille on vapaa pääsy.

Oriveden mineraalit -valokuvanäyttely on osa viidessä kunnassa toteutettua valokuvanäyttelyjen sarjaa. Tavoitteena on esitellä kuntien omaleimaista kulttuuriperintöä. Käy tutustumassa myös Kuokkalan museoraitin (Lempäälä), Kangasalan kotiseutumuseon, Reipin museon (Pirkkala) ja Haverin kaivosmuseon (Ylöjärvi) valokuvanäyttelyihin. Näyttelyissä selviää, mikä heidän kunnissaan on omaleimaista.

Palaa uutislistaukseen