Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuma pitää välivuoden – kaupunki tarjoaa orivesiläisille Avoimet kylät -kohteille livemusiikkia

Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuma järjestetään seuraavan kerran kesällä 2025. Tapahtuman järjestäjä on Oriveden kaupungin kulttuuripalvelut.

– Tänä vuonna huilataan ja suunnitellaan sekä kehitetään ensi vuoden tapahtumaa, kertoo kaupungin kulttuurijohtaja Annina Ärölä.

Kulttuuri- ja matkailupalveluissa on pohdittu, että tapahtuma järjestettäisiin jatkossa kahden vuoden välein, jotta tapahtumakohteetkin saavat joka toinen vuosi lepotauon.

Oriveden Vanhat talot ja pihat on vakiinnuttanut paikkansa kesäkuun toiseen viikonloppuun, jolloin järjestetään perinteisesti myös valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä. Orivedeltä on useina vuosina ollut kohteita mukana molemmissa tapahtumissa.

– Tänä vuonna, kun kaupungin oma tapahtuma jää väliin, haluamme erityisesti kannustaa orivesiläisiä kylä-, matkailu- ja muita toimijoita ilmoittautumaan mukaan Avoimiin kyliin, Ärölä innostaa.

Varaa Mika Rämän soittokeikka kohteeseesi

Pieni porkkanakin kaupungilla on olemassa: kulttuuripalvelut tarjoaa Oriveden Avoimet kylät -kohteisiin livemusiikkia. Soittajaksi tulee suomirockin erikoismies Mika Rämä, joka toteuttaa puolen tunnin soittokeikkoja eri kohteissa. Rämä tuo tarvittavan tekniikan mukanaan, mutta kohteessa täytyy olla sateen sattuessa sisätila käytettävissä.

Rämä on laulaja-laulunkirjoittaja, joka on tehnyt pitkän uran muusikkona. Vuonna 2020 hän julkaisi ensimmäisen Ihan tavallinen tiistai -pitkäsoiton, josta kappaleet Siinä soi Suomi sekä Laulan sen pois ovat nousseet soittolistoille ja keränneet yli 500 000 kuuntelukertaa. Kesällä 2023 Mika Rämältä ilmestyi tiettävästi Suomen ensimmäinen Manserock-tribuuttialbumi.

Rämän kappalevalikoimassa liikutaan suomalaisen musiikin tunnelmissa kaikkien tuntemista klassikoista uudempiin tuttavuuksiin. Rämän keikoilla viihdyttävät mies ja kitara, rento tunnelma ja sujuva tarinaniskentä.

Kaupunki tarjoaa soittokeikan kaikkiaan viiteen orivesiläiseen Avoimet kylät -kohteeseen. Varaukset tehdään Annina Ärölän kautta. Keikat jaetaan varausjärjestyksessä ja varaus on sitova.

Kaupunki markkinoi myöhemmin keväällä omilla kanavillaan Avoimet kylät -tapahtumaa ja orivesiläisiä kohteita.

Lisätiedot:

Annina Ärölä, Oriveden kaupungin kulttuurijohtaja ja kansalaisopiston rehtori, p. 040 5963087, annina.arola@orivesi.fi

Avoimet kylät -tapahtuman verkkosivut ja tietoa tapahtumaan ilmoittautumisesta

Muusikko Mika Rämän verkkosivut

Palaa uutislistaukseen