Oriveden yhteiskoulusta Unesco-koulu

Oriveden yhteiskoulun hakemus päästä Unesco-koulujen ryhmään on hyväksytty Unescon päämajassa Pariisissa.

– On loistava asia, että myös yhteiskoulu on nyt Unesco-koulu, koska tämä mahdollistaa koko kampusalueella entistä tehokkaamman Unesco-koulutoiminnan kehittämisen niin valtakunnallisten yhteistyökoulujemme kuin kansainvälistenkin yhteistyökoulujemme kanssa, Oriveden yhteiskoulun ja lukion apulaisrehtori Janne Mäkinen sanoo ja jatkaa:

– Lukiollahan Unesco-koulustatus on jo ollutkin ja meillä on ollut vilkasta toimintaa mm. Unesco-koulujen Itämeri- ja PAX-ryhmissä.

Nyt tämä toiminta laajenee myös yhteiskoulun puolelle. Verkostoituminen muiden Unesco-koulujen kanssa tuo uusia mahdollisuuksia oppilaille ja opiskelijoille kuten osallistumisen Seilin saarella pidettäviin seminaareihin.

– Unesco-status pitää todella ansaita. Se ei napsahda tuosta vaan, joten kyse on merkittävästä asiasta koko Oriveden kaupungille. Samalla Unesco-koulustatus  täydentää yhteiskoulun kansainvälisyysohjelmia sekä ympäristökasvatus- ja Vihreä lippu -toimintaa, Mäkinen kertoo.

Unesco-kouluverkoston tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta.

Maailmankansalaisuuteen ja kestävään tulevaisuuteen kasvattaminen, ilmastonmuutoksen hillitseminen sekä ympäristön, kulttuuri- ja maailmaperintökohteiden suojeleminen näkyvät keskeisinä tavoitteina kouluverkoston toiminnassa.

Unesco-verkosto (UNESCO ASPnet – Associated Schools Network) on maailman suurin kouluverkosto, johon kuuluu tällä hetkellä 11 700 koulutusalan instituutiota, joiden toimialat vaihtelevat esiopetuksesta opettajankoulutukseen 182 maassa.

Verkosto aloitti toimintansa vuonna 1953. Suomi on ollut verkostossa mukana vuodesta 1959 ja nykyisin Suomen verkko kattaa kuutisenkymmentä oppilaitosta ala-asteista yliopistojen opettajankoulutuslaitoksiin.

– Kansainvälisistä yhteistyökouluistamme uusimmat yhteistyötahot eli Ernst Reuter Schule Berliinissä ja Tallinn Humanitaargümnaasium Tallinnasta ovat myös Unesco-kouluja, Mäkinen muistuttaa.

Lisätiedot:

Rehtori Jari Hildén, p. 040 133 92 53

Apilaisrehtori Janne Mäkinen, p. 040 133 90 34

Kasvatuksen ja opetuksen suunnittelija Jenni Decandia, p. 040 133 90 34

Palaa uutislistaukseen