Orivesi hyödyntänyt Leader-rahoitusta kaikkein tehokkaimmin Leader Kantrin alueella – Kantri kurvaa Orivedelle 14. marraskuuta


Paikallisen kehittämisen rahoitus eli Leader-rahoitus tunnetaan Orivedellä. Siitä hyvä todiste on Leader-tuella viime vuosien aikana toteutetut kohteet, kuten Paltanmäen elämysportaat, Hiihtomaa, Oriveden Kampuksen energiakorjaus ja Rovastinkankaan tekonurmi sekä kaupungin vetämät Osallistuva Orivesi- ja Suomen villasukkapääkaupunki-hankkeet.

Myös kylät kuten Eräjärvi, Västilä ja viimeisimpänä Hirsilä ovat kehittäneet Leader-hankkeilla omaa veto- ja pitovoimaansa. Yhdistysten ja yhteisöjen ponnistusten ohella myös monet yrittäjät ovat tehneet viime vuosina investointeja Leader-tukea hyödyntäen. Yritysten investoinnit ovat tyypillisesti olleet mm. uusien koneiden ja laitteiden hankkimista sekä toimitilojen ja tuotantoprosessien uudistamiseen liittyviä toimenpiteitä. Investointituet ovat tyypillisesti olleet suuruudeltaan 10 000 – 50 000 euroa.

Leader Kantrin alueen muodostaa Tampereen seudun kahdeksan kuntaa, joiden joukosta Orivesi viime rahoituskauden valossa on osannut hyödyntää Leader-rahoitusta kaikkein tehokkaimmin. Sekä rahoitettuja kehittämishankkeita että tukea saaneita yrityksiä oli kunnista lukumääräisesti eniten Orivedellä, minkä ansiosta myös suurin julkisen tuen määrä kotiutettiin Oriveden kehittämiseen.

Uusi rahoituskausi on käynnistynyt ja toivottavasti Oriveden aktiivisuus Leader-hankekentällä jatkuu! Oriveden yrittäjillä ja yhteisöillä on tilaisuus tulla keskustelemaan ja kyselemään hankesuunnitelmista ja niihin sopivista Leader-tukimuodoista suoraan kantrilaisilta, kun Leader Kantrin väki kurvaa viettämään etäpäivää Oriveden kaupungintalolle tiistaina 14.11.2023.

Kantrin väki on tavattavissa päivällä klo 10–15 kaupungintalolla kokoushuone 2:ssa. Tällöin voit poiketa ilman ajanvarausta tai olla yhteydessä info@kantriry.fi ja sopia ajan etukäteen! Tarjolla on hyvä tilaisuus tulla kertomaan jo olemassa olevasta hankeideasta, pyytämään neuvoa hankehakemuksen täyttöön tai kysymään tarkempia tietoja hanke- ja yritystuista.

Rahoituskaudella 2023–2027 Leaderillä on paljon erilaisia, osin vanhoja tuttuja mutta myös täysin uusia tukimuotoja yrityksille ja yhdistyksille. Esimerkiksi osa-aikaista yrittäjyyttä harkitsevalle löytyy nyt oma käynnistystuki, samoin yrittäjyyttä vasta harkitsevalle yrittäjyyden kokeilutuki. Vakiintuneet yrittäjät puolestaan voivat kehittää toimintaansa kehittämistuen turvin.

Lisäksi tämän vuoden aikana yleishyödyllisten tukien puolelle aukeaa vielä haettavaksi uusi tukimuoto Pienhanke, jolla nimensä mukaisesti voidaan rahoittaa yhdistysten pienen mittakaavan investointeja ja kehittämistä. Myös lasten ja nuorten omien projektien suosittu rahoitusväline Nuoriso-Leader jatkaa uudella rahoituskaudella.

Päivä huipentuu kaikille Leader-rahoituksesta ja tukimuodoista kiinnostuneille järjestettävään avoimeen rahoitusinfoon kaupungintalon Valtuustosalissa klo 17.30–19.00. Tilaisuus tarjoaa yrittäjille ja yhdistyksille ajankohtaista ja rahan arvoista tietoa! Kahvitarjoilu klo 17.15. Oriveden kaupungin elinvoimapalvelut ja Kantrin väki toivottaa kaikki tervetulleiksi!

Leader-rahoitus Orivedellä 2014–2022:

  • 25 lasten ja nuorten Nuoriso-Leader-projektia
  • 24 yleishyödyllistä hanketta ja 14 yritystukikohdetta.
  • Yli 900 000 euroa julkista tukea
  • Eniten hankkeita Kantrin alueen kunnista niin lukumääräisesti kuin euroina laskettuna

Leader Kantrin väki tavattavissa tiistaina 14.11. klo 10–15 Oriveden kaupungintalolla. Tule kysymään ja keskustelemaan hankerahoituksesta!

Kaikille avoin hanke- ja yritystukien rahoitusinfo Kaupungintalon valtuustosalissa 14.11. klo 17.30. Kahvitarjoilu klo 17.15.

Palaa uutislistaukseen