Orivesi ottaa käyttöön kuntien kehittämän eVakan – omasta järjestelmästä säästöä lisenssimaksuihin ja sujuvuutta varhaiskasvatuksen asiakaspalveluun

eVaka on varhaiskasvatuksen järjestelmä, joka sujuvoittaa muun muassa päiväkotien hallintoa, laskutusta, henkilökunnan reaaliaikaisen läsnäolon seurantaa, viestintää ja lasten läsnäoloaikojen varausta. Järjestelmän ovat kehittäneet Espoon, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit.

Orivesi on yhdessä muiden Tampereen kehyskuntien kanssa aloittanut eVakan käyttöönottoprojektin elokuussa. Kaikille kehyskunnille tehdään omat sovitukset eVakasta.

– Uusi järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden päästä syksyllä, kertoo Oriveden kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Sari Koivisto.

Tällä hetkellä Oriveden kaupungilla on käytössään Abilita ja sen Päikky-palvelu, joista luovutaan eVakan myötä kokonaan.

– Meillä käytössä oleva Abilitan järjestelmä poistuu järjestelmäntoimittajan toimesta ensi vuoden loppuun mennessä, eli Orivedellä olisi joka tapauksessa edessä uuden järjestelmän käyttöönotto. eVaka yhdistää Abilitan ja Päikyn ominaisuudet yhteen järjestelmään, Koivisto sanoo.

eVakan kehittäjäkaupungit Espoo, Tampere, Turku ja Oulu ovat investoineet oman järjestelmän kehittämiseen, sillä markkinoilta ei löytynyt valmista järjestelmää, joka olisi yhdistänyt kaikki varhaiskasvatuksen tarpeet.

eVaka perustuu avoimeen lähdekoodiin eli se on maksutta tarjolla muille kunnille. Myös järjestelmän tulevat päivitykset ovat maksuttomia eikä sen käytöstä makseta lisenssimaksuja.

– Tavoitteena on toimivammat ja ketterämmät prosessit, joiden avulla asiakkaalle saadaan parempaa asiakaspalvelua, kertoo eVakan tuoteomistaja Mari Tammisto Nokian kaupungilta.

Lisätiedot:

Kehyskuntien tietohallintopäällikkö Jani Alakoski, jani.alakoski@ylojarvi.fi

eVaka-tuoteomistaja Mari Tammisto, mari.tammisto1@nokiankaupunki.fi

Oriveden kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Sari Koivisto, sari.koivisto@orivesi.fi, p. 050 552 6246

Neljä kaupunkia kehitti yhteisen varhaiskasvatuksen tietojärjestelmän – nyt myös muut kunnat voivat ottaa sen käyttöönsä | Espoon kaupunki – Esbo stad (sttinfo.fi)

Palaa uutislistaukseen