OrPo veti esityksensä yhteistyösopimuksesta pois ja kaupunginhallituksen päätös raukesi – yhteistä neuvottelua jatketaan

Kaupunginhallituksessa käsiteltiin maanantaina Liiga-Orpon esitystä kaupungin ja liigajoukkueen välisen markkinointiyhteistyösopimuksen uusimisesta. Kaupunginhallitus päätti puolittaa kaupunginjohtajan esittämän summan 17 500 eurosta 8 750 euroon.

Tiedote 2.7.2021 klo 13.18 / Oriveden kaupunki ja Liiga-OrPo

Kaupungin ja liigajoukkueen edustajat kävivät asiasta neuvotteluja perjantaina 2.7. Liiga-Orpo toteaa kaupunginhallitukselle jättämässään kirjeessä, että kaupunginhallituksen päätös poikkeaa merkittävästi alkuperäisen ehdotuksen sopimussisällöstä, joten Liiga-OrPo päätti vetää esityksensä pois.

− Koska OrPon esitystä ei näin ollen ole olemassa, kaupunginhallituksen päätös raukeaa ja asia käsitellään uudelleen, toteaa kaupunginjohtaja Juha Kuusisto. − Tarkoituksena on ottaa laajemmin huomioon muun muassa sopimuksen vaikutusten arviointi ja OrPon kanssa tehtävän lukioyhteistyön laajuus. Tämänpäiväisissä neuvotteluissa molemmilla osapuolilla oli yhteinen tahtotila pitkäaikaisesta hyvästä yhteistyöstä myös jatkossa.

OrPo kertoo kirjeessään tekevänsä kaupungille uuden ehdotuksen markkinointiyhteistyöstä.

− Liiga-OrPo haluaa miettiä asiaa ratkaisukeskeisesti eteenpäin, sanoo joukkueen manageri Mika Putkisaari. – Olemme valmiita neuvottelemaan uusista yhteistyöajatuksista. Toivoisimme sopimuksen laatimista vuotta pidemmälle ajanjaksolle kerrallaan.

Kaupunginjohtaja Kuusisto uskoo, että sopimus Liiga-OrPon kanssa saadaan syntymään yhteisen keskustelun kanssa.

− Yhteistyö OrPon kanssa on kaupungille todella tärkeää ja yhteistyösopimuksella turvataan myös lentopallolukion toiminta, sanoo Kuusisto. – Ensi lukuvuonna lentopallolukiossa on noin 20 opiskelijaa, joista 13 tulee Oriveden ulkopuolelta. Muualta Orivedelle tulevat opiskelijat turvaavat merkittävästi paikkakunnan oman lukion toiminnan jatkuvuutta.

Liiga-OrPo on luvannut, että heidän kakkosvalmentajansa on lukion käytössä myös tulevalla kaudella, vaikka yhteistyösopimus ei ole vielä voimassa. OrPo laatii uuden esityksen, jonka elokuussa aloittava uusi kaupunginhallitus käsittelee.

Palaa uutislistaukseen