Pääosa Pirkanmaan kunnista jatkaa yhteistä TE-uudistuksen valmistelua Tampereen kanssa

Viisitoista pirkanmaalaista kuntaa jatkaa yhteisen työllisyysalueen valmistelua. TE-palvelut siirtyvät kuntiin 1.1.2025, uudistuksen tavoitteina on tuoda palvelut lähelle asiakkaita, rakentaa paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja ja vahvistaa kuntien elinvoimaa ja kilpailukykyä.

Tiedote 24.8.2023 15.30 / Tampereen kaupunki

Tampereen kanssa valmistelua jatkavat Virrat, Ylöjärvi, Ruovesi, Juupajoki, Orivesi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Urjala, Akaa, Pälkäne, Kangasala ja Kuhmoinen.

Valmistelutyö perustuu jo aiemmin tehdyn palvelustrategian mukaisesti malliin, jossa henkilöstö siirtyisi vastuukunnan eli Tampereen palvelukseen. Vastuukunta tuottaisi kattavat lähipalvelut työllisyysalueen kuntiin yhteisen TE-palvelustrategian mukaisesti. 

– Tampere vastuukuntana -mallilla järjestettävään työllisyysalueeseen ovat tervetulleita kaikki Pirkanmaan kunnat. Tampere ja 14 muuta kuntaa jatkavat nyt yhdessä hyvää valmistelua yhteisen työssäkäyntialueen muodostamiseksi. Vaikuttaa siltä, että läntiselle Pirkanmaalle on syntymässä oma alueensa ja Valkeakoski sekä Mänttä-Vilppula miettivät vielä omia suuntiaan. Jatkamme kutenkin hyvää yhteistyötä kaikkien työllisyysalueiden kesken, jotta työvoiman liikkuvuus Pirkanmaalla turvataan, sanoo Regina Saari.

Pirkanmaan kuntien johdon edustajat käsittelivät TE-valmistelua kokouksessaan 24.8.2023. Valmistelun aikataulu on tiukka, sillä työ- ja elinkeinoministeriölle tulee toimittaa järjestämisratkaisua koskevat ilmoitukset lokakuun loppuun mennessä. Työllisyysalueratkaisuissa edellytyksenä on 20 000 henkilön työvoimapohja sekä yhtenäinen maantieteellinen alue. 

Valmisteluaikatauluun ei ole tulossa muutoksia. Työllisyysalueen valmistelussa on tärkeintä, että valittavalla mallilla turvataan parhaalla mahdollisella tavalla sekä työllisyyden edistäminen että työvoiman saatavuus. Lähtökohta on, että työnhakijat saavat nopeasti työtä ja työnantajat osaavaa työvoimaa ilman, että organisaatio- tai kuntarajat muodostavat estettä työvoiman liikkumiselle. Tampere vastuukuntana -mallin valmistelussa nämä lähtökohdat ovat jatkossakin keskeisiä.

Lisätietoja

Kuntakohtaisesti lisätietoja antavat Pirkanmaan kunnat.

Juha Kuusisto

Kaupunginjohtaja / Oriveden kaupunki, puhelin: 050 401 5790, sähköposti: juha.kuusisto@orivesi.fi

Regina Saari

Työllisyysjohtaja / Tampereen kaupunki, puhelin: 050 346 9603, sähköposti: regina.saari@tampere.fi

Teppo Rantanen

Johtaja / Tampereen kaupunki, puhelin: 040 023 5442, Sähköposti: teppo.rantanen@tampere.fi

Juha Yli-Rajala

Konsernijohtaja / Tampereen kaupunki, puhelin: 040 743 6356, sähköposti: juha.yli-rajala@tampere.fi

Palaa uutislistaukseen