Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan purkaminen siirtyy parilla viikolla

Aikataulumuutosten vuoksi sillan purkutyö käynnistyy vasta toukokuun puolivälissä, eikä ensi viikolla, kuten aiemmin ilmoitettiin. Ylikulkusillan käyttäjät ohjataan 16.5. alkaen kiertoreitille.

Valtatie 9:llä Oriveden eritasoliittymän ja Tampereelle johtavan ohituskaistan parantamistyöt ovat olleet huhtikuusta lähtien käynnissä ELY-keskuksen ja Oriveden kaupungin yhteishankkeessa. Toukokuun puolivälissä käynnistyy nykyisen valtatie 9:n ylittävän sillan purku ja uuden sillan rakentaminen. Oriveden kaupungin omistama, Oriveden yhtenäiskoulun ja jäähallin kohdalla sijaitseva jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä Paltanmäen ylikulkukäytävä uusitaan nykyiselle paikalleen jännitettynä teräsbetonisiltana. Uusi silta saadaan käyttöön syyskuun lopussa.

Siltatöiden lisäksi valtatie 9:n ohituskaistalle tehdään keskikaide. Tievalaistus uusitaan, ja valtatien ja Tampereelle johtavan rampin varteen tehdään melusuojauksia.

Kiertoreitti kantatie 58:n kautta

Nykyisen sillan purkamisen ja uuden rakentamisen ajaksi ylikulkusillan käyttäjät ohjataan 16.5. alkaen kulkemaan Pohjoiskaaren ja kantatien 58 jalankulku- ja pyörätien kautta. Valtatie 9:n ylittäminen tapahtuu nykyisiä jalankulku- ja pyöräteitä käyttäen Oriveden risteyssillan kautta.

Oriveden kaupunki rakentaa Pohjoiskaaren ja valtatie 9:n rampin välille uuden jalankulku- ja pyörätien. Se rakennetaan Tampereelle vievän rampin linja-autopysäkiltä Oriahteen suuntaan Pohjoiskaarelle. Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat käyttää uutta väylää 9.5. alkaen. Jalankulku- ja pyörätie viimeistellään ja päällystetään syksyllä 2022.

Karttakuva, jossa on kiertoreitti sekä uusi kevyenliikenteenväylä

Uusia liikennejärjestelyjä ja alennettuja nopeusrajoituksia

Silta puretaan monessa vaiheessa ja pääosin yöaikaan. Valtatie 9:n ja sen ramppien liikennettä ohjataan sen mukaan, miten sillan purkaminen etenee. Purkutöiden aikana nykyisiä kaistajärjestelyjä ja väistämisvelvollisuuksia muutetaan tilapäisesti. Nopeusrajoituksena sillan kohdalla käytetään 30 km/h.

Kaivinkoneeseen kiinnitettyjä puristinleukoja käyttäen tehtävä purkutyö kestää noin kaksi viikkoa päättyen toukokuun puolivälissä. Tämän jälkeen alkaa uuden sillan rakentaminen, joka myös aiheuttaa muutoksia kaistajärjestelyihin. Uusi silta valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Kokonaan tietyöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Destia Oy. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 3 miljoonaa euroa, josta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Oriveden kaupunki.

Liitteet

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Heikki Koski, puh. 0295 03 6251, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus
  • Tekninen johtaja Matti Vesava, puh. 040 133 9247, Oriveden kaupunki
  • Työmaapäällikkö Jarkko Kettunen, puh. 040 358 7179, Destia Oy
Palaa uutislistaukseen