Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuuset ja hyödyntää ne biokaasun tuotannossa

Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuuset maksutta kiinteistöiltä, joissa on biojätteen keräys. Kuusen voi myös jättää sekajäteastian viereen, josta se noudetaan lisäjätteen hinnalla.

Tiedote 4.1.2022 / Pirkanmaan jätehuolto Oy

Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuuset maksutta kiinteistöiltä, joissa on biojätteen keräys. Laita kuusi biojäteastian lähettyville viimeistään 13.1. Kuusta ei pidä viedä jätekatoksen sisälle tai jäteastioiden eteen, koska silloin se haittaa jäteastioiden tyhjentämistä. Hyvä paikka on esimerkiksi jätekatoksen sivu tai pääty. Kuuset noudetaan erillisellä ajokierroksella parin viikon sisään.

–  Koska kuusi on biojätettä, sitä ei pakata jätesäkkiin. Kerätyt kuuset hyödynnetään biokaasun tuotannossa Nokialla sijaitsevassa biolaitoksessamme Biomyllyssä. Kuuset murskataan tukiaineeksi, jota sekoitetaan laitoksessa käsiteltävän biojätteen joukkoon, kertoo ympäristökouluttaja Erkki Piippo.

Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään astian tyhjennyksen yhteydessä lisäjätteen hinnalla. Sekajätteenä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan.

– Joulukuusen voi myös viedä maksutta Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskukseen. Tai käyttää silputut kuusenoksat kotikompostin seosaineena, Piippo vinkkaa.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto
ympäristökouluttaja Erkki Piippo, p. 050 562 0335

Palaa uutislistaukseen