Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinto Eräjärvi-Seura ry:lle

Pirkanmaan maakuntamuseon myöntämän Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinnon saaja julkistettiin tänään tiistaina 5.9.2023 museokeskus Vapriikissa. Palkinto jaettiin osana seminaaria Perintö elää! – Elävän perinnön ilmiöitä kulttuuriympäristössä.

Tiedote 5.9.2023 klo 11.30 / Pirkanmaan maakuntamuseo

Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinto on vuodesta 2012 lähtien myönnetty tunnustuspalkinto henkilölle, hankkeelle tai yhteisölle, joka toimii vaikuttavasti, esimerkillisesti ja pitkäjänteisesti pirkanmaalaisen kulttuuriympäristön hyväksi.

Vuonna 2023 palkinnon sai Eräjärvi-Seura ry. Kotiseutuyhdistys Eräjärvi-Seura ry on monipuolinen ja tunnettu toimija paikallisen kulttuuriperinnön parissa Orivedellä. Liki 70-vuotias yhdistys on talkootyöllä toteuttanut useita mittavia hankkeita museokokoelmien, muistitiedon ja rakennusperinnön hyväksi.

Ajankohtaisin iso ponnistus on Rosellin talon kunnostushanke, jossa
Eräjärvi-Seura on kunnostanut testamenttilahjoituksena saadun Rosellin talon rakennuksia kotiseutumuseon uusiksi tiloiksi entisen museorakennuksen tuhouduttua. Rosellissa on muun muassa korjattu aitan katto, päärakennuksen piiput sekä rakennettu näyttelytila navettaan ja salaojitettu pihaa. Päärakennus ja navetta saivat uuden maalipinnan tänä kesänä.

Projektissa yhdistyvät korjausrakentamisen taidot, museokokoelmista ja pihapiiristä huolehtiminen sekä oman yhteisön arvostus. Eräjärvi-Seuran toiminta nojaa hienolla ja kannustettavalla tavalla kulttuuriperinnön sukupolvia yhdistävään siteeseen, kotiseuturakkauteen ja talkoohengen voimaan.

Lisätietoja Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinnosta:

Anna Lyyra-Seppänen, yksikön päällikkö, Pirkanmaan maakuntamuseo, anna.lyyra@seppanen@tampere.fi, puh. 041 730 2909

Jouko Helin, kotiseutumuseotoimikunnan puheenjohtaja, Eräjärvi-Seura ry,
jouko.helin@pp1.inet.fi, puh. 040 723 5047

Palaa uutislistaukseen