Pirkanmaan oikeusaputoimistosta saa talous- ja velkaneuvonnan palveluja nyt myös sähköisesti


Asiakas voi nyt ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan sähköisen asiointipalvelun kautta ja kertoa tilanteestaan. Talous- ja velkaneuvonta vastaa asiakkaalle mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään viikon kuluessa.  

Palvelu toimii seuraavasti: 

  • Asiakas menee Pirkanmaan oikeusaputoimiston verkkosivulle ja klikkaa sieltä talous- ja velkaneuvonnan  sähköisen asioinnin:  https://oikeus.fi/oikeusapu/pirkanmaanavonoikeusaputoimisto/fi/index.html 
  • Asiakas tunnistautuu palveluun Suomi.fi-tunnistautumista käyttäen joko omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.  
  • Asiakas valitsee listalta haluamansa oikeusaputoimiston 
  • Asiakas antaa tietoja tilanteestaan ja lähettää tiedot palvelun kautta oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaan. 
  • Kun talous- ja velkaneuvonta vastaa asiakkaalle, asiakas saa ilmoituksen vastauksesta sähköpostiosoitteeseensa tai matkapuhelinnumeroon. Viestissä on linkki sähköiseen asiointiin, jossa asiakas  tunnistautumisen jälkeen pääsee lukemaan talous- ja velkaneuvonnan vastauksen. 
  • Tarvittaessa palvelua jatketaan sähköisessä asioinnissa, puhelimitse tai tapaamisella siten kuin asiakas ja  talous- ja velkaneuvoja sopivat. 

Palvelu toteutetaan aluksi pilottina. Siinä on mukana Pirkanmaan oikeusaputoimiston lisäksi 13 muuta oikeusaputoimistoa. Sähköinen asiointi on tarkoitus myöhemmin ottaa käyttöön koko maahan.  

Tavoitteena saada kokemuksia käyttäjiltä 

Pilotoinnin tavoitteena on saada käyttäjiltä palautetta sähköisen palvelun toimivuudesta ja kuulla kehittämistarpeista. Saadun palautteen perusteella sähköistä asiointia kehitetään edelleen ennen kuin se otetaan käyttöön kaikissa oikeusaputoimistoissa. 

Lisätietoa pilotoinnista

Talous- ja velkaneuvoja Aki Jauro, Pirkanmaan oikeusaputoimisto, puh. 029 5660 721,  sähköposti aki.jauro(at)oikeus.fi

Oikeusavun talous- ja velkaneuvonnan palvelunumero 029 5660 715 on auki ma-pe klo 8.00-16.15  

Palaa uutislistaukseen