Tee makumatka maalle Lähiruokapäivänä 10.9.2022

Mistä ruoka tulee? Mikä on lampaiden herkkua? Uskallatko maistaa sirkkaleivonnaisia? Miltä kuulostaisi puurobaari? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 10.9.2022. Oriveden seudulta on useita tiloja mukana lähiruokapäivässä.

Lähiruokapäivä on oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma. Lähiruokapäivän aikana voit tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löydät helpoiten osoitteesta: www.lähiruokapäivä.fi Kurkkaa siis ilmoittautuneet kohteet verkkosivuilta ja suunnittele mieluisesi Lähiruokapäivän reitti ja suuntaa makumatkalle maalle!

Orivedeltä mukana ovat seuraavat tilat/yritykset:

Unkilan tila – Kesäkahvio Pakari

Osoite: Unkilantie 60, Orivesi

Unkilan tilan pihapiirissä sijaitsee idyllinen Kesäkahvio Pakari, joka avaa ovensa Lähiruokapäivänä. Pakarissa on tarjolla Puurobaari, eli erilaisia puuroja eri lisukkein. Tuttuun tapaan emäntä leipoo oman tilan viljoista myös makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä tuoreita leipiä kotiin viemisiksi. Pihapiirissä mm. lapsille kepparirata, maatalouskoneita.

Järvensivun tila

Osoite: Vinkiäntie 590, 35400 Längelmäki, Orivesi

Järvensivun tilalla on tarjolla Suomenkarjanlihaa, pieni erä myös tilan omaa karitsaa sekä makkaraa. Järvensivun tilan naudat ovat Suomenkarjaa ja lampaat pääasiassa Suomenlampaita. Kanat ovat maatiaisia, Alhon kantaa. Tilalta löytyy myös ankkoja, kalkkunoita, kaneja, kissoja ja tietenkin tilan korvaamattomat työkoirat.

Tilalla järjestetään lähiruokapäivän aikana kaksi paimenkoiranäytökstä, joissa päätähtinä ovat tilan vakityöntekijät Bordercolliet ja Workingkelpie, joita saa väliajoilla myös rapsutella. Näytöksissä tehdään erilaisia työtehtäviä koirien kanssa. Näytökset järjestetään klo 12 ja 15.

Tilalla on kahvila ja grillistä myydään makkaraa.

Jullisen tila

Osoite: Hietalahdentie 117, Orivesi

Jullisen tilalla on myynnissä perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta, valkojuurta, keltajuurta ja raitajuurta, mukulaselleriä, sipulia, punasipulia, purjoa sekä lehtikaalia ja kyssäkaalia. Kirsikkatomaattia ja avomaan- ja kasvihuonekurkkua on myös myynnissä, mikäli säät suosivat. Lisäksi myynnissä on marinoitua punasipulia (säilyke).


Tilalla palvelee myös kahvio, josta voi ostaa myös keittolounasta.
Kaikkien vieraiden rapsuteltavana tilalla on lapinkoira Hilla.

Vihasjärven Kansakoulu ja Cafe Chefbug

Osoite: Järvenpääntie 223, Orivesi

Koulun chef on loihtinut silmää ja vatsaa hiveleviä makeita sekä suolaisia leivonnaisia. Kehutun aromikkaan kahvin ohella tarjoilla on oman puutarhan ja lähiluonnon antimista valmistettuja mehuja. Lisäksi voit nautiskella chefin valmistamilla suklaakonvehdeilla.
Lähituotekaupasta voi hankkia tuliaisiksi ja kotiin viemisiksi paikallisia herkkuja kuten leivonnaisia, suklaita, hunajaa ja hilloja sekä taidetta ja kädentaitotöitä.


Ihastuttava 15 taiteilijan Luonnon väriloistoa -taidenäyttely on esillä koulurakennuksen kahdessa kerroksessa, navetassa, ulkokellareissa ja puutarhassa. Lapsille on paljon katsottavaa ja tilaa temmeltää.

Kaikkien kohteiden tarkat aukioloajat ja yhteystiedot kannattaa tarkistaa sivuilta: www.lähiruokapäivä.fi

Vietetään yhdessä elämyksellinen päivä maalla. Jaathan lähiruokapäivän tunnelmia iloksi muille käyttämällä tunnisteita: #visitorivesi #villasukkapääkaupunki #lähiruokapäivä

Palaa uutislistaukseen