Torista iloa ja elinvoimaa keskustaan

Oriveden kaupunki kehittää Oriveden toria ja sen ympäristöä torikauppaa ja tapahtumia palvelevaksi kokonaisuudeksi. Tarkoitus on tehdä alueesta visuaalisesti viihtyisä ja toimiva tila, joka tarjoaa puitteet vilkkaalle torikaupalle ja erilaisille tapahtumille sekä toimii kaupunkilaisten kohtaamispaikkana.

Nykyistä kapeaa torialuetta on tarkoitus laajentaa ja suunnittelualue ulottuukin Senioripuistosta torin kautta makasiinille. Koko matkalle ei toki toria suunnitella, mutta varmistetaan viihtyisä ympäristö.

Kaupunki on kutsunut torikauppiaita ja toritapahtumien järjestäjiä sekä torinvarren kauppojen edustajia ideoimaan torialueen tulevaisuutta ja kommentoimaan luonnosvaiheen suunnitelmia. Tilaisuus järjestetään kaupungintalolla torstaina 13.4.2023 klo 14-16. Kaupunkilaisten kehitysideoita ja kommentteja kerätään myöhemmin kevään aikana. 

Alueen suunnittelusta vastaa Destia. Kaupunkia työryhmässä edustavat kaupunginpuutarhuri, kunnallistekniikan päällikkö ja elinvoimajohtaja. Torisuunnitelma valmistuu kesän 2023 loppuun mennessä ja mahdollisten muutostöiden toteuttamisesta ja aikataulusta päätetään budjetointivaiheessa syksyllä. 

Ensimmäinen askel kohti vilkasta toritoimintaa on jäätelökioskin siirtyminen Orivarsan puistikosta torille. Jäätelökioski avaa luukkunsa viimeistään vappuna, jolloin torilla on muutakin vappumeininkiä. Seuraa ilmoittelua somessa ja kaupungin tapahtumakalenterissa ja tule torikaupoille!

Lisätietoja toriväen tapaamisesta:

Ota yhteyttä


Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

0405311736
Palaa uutislistaukseen