Tredun Oriveden toimipistettä käsitellään lautakunnassa ensi viikolla – tilatarpeille etsitään ratkaisuja yhteisessä työryhmässä

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta käsittelee Tampereen seudun ammattiopisto Tredun palveluverkko-ohjelmaa 17.11.2021 kokouksessa.

Tiedote 11.11.2021 / Tredu Kiinteistöt Oy, ammattiopisto Tredu ja Oriveden kaupunki

Tredun Oriveden toimipisteessä valmistui elokuussa 2021 Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n tekemä kosteus- ja sisäilmatekninen sekä ilmanvaihtotekninen kuntotutkimus. Kuntotutkimuksen jälkeen Tredun Oriveden toimipisteeseen perustettiin syyskuussa 2021 monialainen sisäilmastotyöryhmä.

Lisäksi jatkotoimenpiteenä erillinen arviointiryhmä on tehnyt Oriveden toimipisteeseen sisäilmasto-ongelman merkityksen arvioinnin 26.10.2021. Arviointityöryhmään kuuluvat työterveyslääkäri, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja, terveystarkastaja, työsuojeluvaltuutettuja, sisäilmatutkija sekä sisäilma-asiantuntija.

Arviointiryhmä suosittelee käyttöä turvaavien toimenpiteiden tekemistä kiinteistön B- ja C-osiin ennen lukuvuoden 2022-2023 alkamista. Työryhmä suosittelee myös tiivistyskorjausten tekemistä ja paikallisten lattiapäällysteiden uusimista A-osaan ennen lukuvuoden 2022-2023 alkamista. Lisäksi työryhmä suosittelee kuntotutkimusraportissa esitettyjen korjaustarpeiden toteuttamista peruskorjauksen tai perusparannuksen yhteydessä. Jos korjauksia ei tehdä annettuun aikaan mennessä, työryhmä suosittelee väistötiloihin siirtymistä.

Kiireellisimpien sisäilmastokorjaustoimien kustannuksien on arvioitu olevan lähes miljoonan euron suuruiset. Laajan peruskorjauksen kustannusarvio on 8,8 miljoonaa euroa. Tredun ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n arvio on, että olemassa oleviin tiloihin ei ole taloudellisesti kannattavaa tehdä raskasta peruskorjausta.

Lautakunnalle esitetään, että Tredun Oriveden toimipisteen on tarkoituksenmukaista siirtyä väistötiloihin 1.8.2022 alkaen pois lukien autoalan tilat. Tredu Oriveden liiketoiminta-alalle, sosiaali- ja terveysalalle sekä tutkintokoulutukseen valmentavalle koulutukselle etsitään pedagogisesti toimivat ja joustavat sekä oikein mitoitetut oppimisympäristöt. Autoala jatkaa toimintaansa nykyisissä toimitiloissa Oriveden toimipisteen yhteydessä.

Oriveden kaupunki järjestää ensi lukuvuoden alusta alkaen Rovastinkankaan koulun oppilaille väliaikaiset tilat, jotka korvaavat Tredulta vuokralla olevat tilat.

Kaupunki, Tredu ja Tredu-Kiinteistöt Oy ovat muodostaneet yhteisen tilatyöryhmän, johon Oriveden kaupunginhallitus on nimennyt kaupungin edustajat. Työryhmän koollekutsuja on Oriveden kiinteistön omistaja Tredu-Kiinteistöt Oy. Työryhmä selvittää vaihtoehdot Tredun ja Rovastinkankaan koulun väistötiloille sekä kartoittaa pysyvät tilatarpeet ja niiden ratkaisut.

Lisätiedot:

Tredu-Kiinteistöt Oy: Toimitusjohtaja Marko Tulokas, p. 050 3866 222, marko.tulokas@tampere.fi

Ammattiopisto Tredu: Koulutusalajohtaja Virpi Siiranen, p. 050 4418823, virpi.siiranen@tampere.fi

Oriveden kaupunki: Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 401 5790, juha.kuusisto@orivesi.fi

Palaa uutislistaukseen