Tule suunnittelemaan asemanseudun tulevaisuutta – vastaa kyselyyn ja osallistu työpajaan!

Oriveden kaupunki on käynnistänyt asemanseudun kehittämissuunnitelman laatimisen yhteistyössä Ramboll Oy:n kanssa. Asukkaat, yrittäjät, juna-aseman käyttäjät ja muut sidosryhmät voivat tuoda näkemyksensä esille vastaamalla sähköiseen kyselyyn ja osallistumalla Teams-työpajaan.

Ramboll Oy on avannut sähköisen karttakyselyn. Lyhyessä kyselyssä voit kertoa näkemyksiäsi asemanseudun nykytilasta ja tulevaisuudesta. Vastaa kyselyyn täällä!

Oriveden kaupunki ja Ramboll Oy järjestävät virtuaalisen työpajan asemanseudun kehittämisen suuntaviivoista 16.6.2021 kello 17 alkaen Microsoft Teamsin kautta. Ilmoittaudu mukaan työpajaan viimeistään 14.6. osoitteeseen niina.tiittanen@orivesi.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi sekä sähköpostiosoitteesi, johon haluat vastaanottaa kutsun Teams-tapaamiseen.

Työpajan tavoitteena on kerätä yhteen asukkaiden näkemyksiä asemanseudun tulevaisuudesta. Työpaja on kaikille avoin. Kaupunki toivoo osallistujiksi juna-aseman käyttäjiä Orivedeltä ja naapurikunnista, lähialueen kiinteistönomistajia ja asukkaita sekä kaikkia henkilöitä, joilla on ideoita kehittämisen suunnasta. Työpaja on osa Ramboll Oy:n tekemää asemanseudun kehittämissuunnitelmaa.

– Työpaja liittyy myös Itä-Suomen yliopistossa tekemääni pro gradu -tutkielmaan, kertoo kaupungin vs. kaavasuunnittelija Niina Tiittanen. – Havaitsin, että orivesiläisillä olisi halukkuutta osallistua tiiviimmin suunnittelutyöhön mukaan. Lisäksi asukkaiden näkemykset tuovat korvaamatonta lisäarvoa suunnitteluun. Tutkimuksessa selvitetään työpajan toimivuutta osallistumismenetelmänä, ja mikäli tulokset ovat hyviä, voitaisiin työpajan kaltaista osallistamista toteuttaa Orivedellä jatkossakin nykyistä enemmän.

Palaa uutislistaukseen