Uimahallin pesu- ja pukutilat korjataan kesällä – halli suljettuna kesäkuulta elokuulle

Oriveden uimahallin pesu- ja pukutilat peruskorjataan kesällä 2024. Samalla parannetaan oleellisesti tilojen käytettävyyttä. Tiloista tehdään myös esteettömät. Uutuutena pukutiloihin rakennetaan perhehuone.

Alustavan suunnitelman mukaan uimahalli on suljettuna remontin vuoksi 1.6.–1.9.2024. Pesu- ja pukutilojen korjaus on osa uimahallin korjausurakkaa, joka aloitettiin vuonna 2021. Tähän mennessä on kunnostettu ikkunat, valvomo, sisäänkäynti sekä asiakaspalvelutilat.

Korjausurakan viimeinen osuus, eli puku- ja pesutilojen kunnostus, oli tarkoitus toteuttaa jo viime vuonna. Tuolloin kilpailutuksessa saadut tarjoukset ylittivät merkittävästi kaupungin varaaman investointimäärärahan, ja korjaukset päätettiin siirtää tälle vuodelle.

Tekninen lautakunta varasi korjaushanketta varten 500 000 euron määrärahan vuodelle 2024, ja urakka kilpailutettiin uudelleen. Neljän tarjouksen joukosta urakoitsijaksi valittiin Betoco Asunnot Oy. Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle 50 000 euron avustuksen.

Hankkeen suunnittelussa ovat olleet mukana kaupungin tilapalvelu, liikuntapalvelut sekä uimahallin asiakkaat.

– Pesu- ja pukutilojen korjaus on ajankohtainen sekä erittäin tärkeä ja käyttömukavuutta lisäävä toimi. Peruskorjaus tuo siistille ja toimivalle hallillemme pitkästi lisää käyttövuosia sekä monipuolistaa palvelutarjontaa muun muassa perhehuoneen osalta, toteaa kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski.

Peruskorjauksessa uusitaan tilojen lisäksi myös pukukaapit ja kulunvalvonta. Näiden toimittajaksi valittiin kilpailutuksen perusteella Enkora Oy.

– Liikuntapalveluilla on jo nyt käytössään Enkoran kassa- ja verkkokauppajärjestelmät, joten uudet kulunvalvonta- ja kaappijärjestelmät sopivat meidän toimintaympäristöömme oikein hyvin. Liikuntapalveluissa siirrytään remontin myötä nykyaikaan, kun kulku puku- ja pesutiloihin tulee tapahtumaan kylpylätyyppisesti ilman portteja ja samalla rannekkeella voi käyttää myös liikuntahallin palveluja, Marski kertoo.

Lisätiedot:

Liikuntapäällikkö Roope Marski, p. 050 421 0992, roope.marski@orivesi.fi

Kiinteistömestari Jari Järvenpää, p. 050 434 8024, jari.jarvenpaa@orivesi.fi

Palaa uutislistaukseen