Valloita urheilukentät Oriveden lukion huippuvalmennuksessa!

Haluatko kehittyä urheilijana ja saada samalla hyvän koulutuksen? Oriveden lukio tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja tavoitteellinen urheilu. Tässä artikkelissa esittelemme Oriveden lukion lentopallolinjan ja urheilulinjan ja kerromme, miten pääset osaksi laadukkaan lukiomme urheilevaa yhteisöä.

Orivesi on viihtyisä ja yllättävän monipuolinen pikkukaupunki, joka sijaitsee vain 24 minuutin junamatkan päässä Tampereesta. Oriveden lukio tarjoaa kotoisan ilmapiirin, korkeatasoisen opetuksen sekä hienon väylän kansainvälistymiseen. Oriveden lukiossa on myös mahdollista yhdistää opiskelu ja urheilu.

> Lue täältä monta hyvää syytä valita Oriveden lukio!

Valitse huippuvuodet lentopallon ja lukion parissa

Oriveden lukion lentopallolinja on tarkoitettu motivoituneille, lentopalloa harrastaneille urheilijoille, jotka haluavat kehittyä lentopalloilijoina ja saada samalla laadukkaan koulutuksen. Lentopallolinjallamme yhdistät treenaamisen ja pelaamisen sujuvasti opiskeluun.

Lentopallovalmennus järjestetään yhdessä Oriveden Ponnistuksen kanssa. Koulupäivän aikainen harjoittelu koostuu viikoittain kahdesta laji- ja yhdestä fysiikkaharjoituksesta sekä luennoista. Lajiharjoituksia ovat vetämässä myös OrPo:n naisten lentopallon liigajoukkueen valmentajat. Opiskelijoilla on mahdollisuus päästä mukaan joukkueen liigan treeneihin taitotason kasvaessa riittävästi.

Liigajoukkue rakentuu pääasiassa nuorista pelaajista. Useat Oriveden lukion lentopallolinjan opiskelijat ovat mukana joukkueessa. Opiskelijoitamme on mukana myös OrPo:n juniorijoukkueissa A- ja B-sarjoissa sekä naisten 2-sarjassa. Orivedellä sinulla on siis hienot mahdollisuudet kehittyä urheilijana ja edetä lentopallouralla.

Lentopallolinjallamme pääset tutustumaan muihin samanhenkisiin urheilijoihin ja voit saada elinikäisiä ystäviä. Tule osaksi lena-linjaamme!

> Kurkkaa lena-linjan tunnelmia Instagramissa!

> Kiinnostaako jonkin muun urheilulajin yhdistäminen lukio-opintoihin? Lue lisää täältä!

Tämä video esittelee lentopallolinjan ja Oriveden lukion!

Nykyiset opiskelijat kertovat: Oriveden lukion lentopallolinjassa parasta on…

 • se, että olen saanut paljon uusia kavereita ja kaikkia ovat reiluja toisin kuin edellisissä joukkueissani. Valmentajat ottavat minut yksilönä hyvin vastaan.
 • treenit koulupäivän aikana ja varsinkin se, että ne eivät ala klo 8, vaan klo 9.30
 • treenit tuovat vaihtelua koulupäivään
 • kuinka helppoa onkaan tavoitteellisen lentopallon ja lukio-opintojen yhdistäminen, kummastakaan ei tarvitse tinkiä
 • yhdessä tekeminen ja kaverit
 • yhteiset opintomatkat/reissut. Niissä pääsee näkemään maailmaan ja tapaa uusia tuttavuuksia
 • oppii aikatauluttamaan omaa arkea ja elämää sekä yhdistämään opiskelun ja lentopallon
 • vaihtelevat treenikokoonpanot aamutreeneissä ja huippuvalmentajat
 • jokainen otetaan vastaan yksilönä ja jokaiselle annetaan  yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä
 • aamutreenit on hyvää tasapainoa opiskelulle koulupäivän aikana.

> Joko innostuit? Katso hakuohjeet Oriveden lukion verkkosivuilta!

Lentopallo- ja urheilulinjojen koordinaattori Harri Raitala.
Oriveden lentopallo- ja urheilulinjojen koordinaattorina toimii Harri Raitala. Kuva: Inka Vilén

Tervetuloa tutustumaan!

Kuulostaako innostavalta? Haluaisitko tulla paikan päälle tutustumaan Oriveden lukioon ja lentopallolinjaan?

Ole yhteydessä lentopallolinjan koordinaattoriin Harri Raitalaan ja sovi oma tutustumisaikasi! Voit tulla vierailemaan milloin vain lukuvuoden aikana. Harri myös kertoo mielellään lisää lentopallolinjan sisällöistä ja käytännöistä.

> Yhteystiedot Oriveden lukion verkkosivuilla

Oriveden lukion lentopallolinjan opiskelijoita treeneissä liikuntahallilla.
Kuva: Inka Vilén

Harrastatko jotain muuta urheilulajia?

Oriveden lukiossa on lentopallolinjan lisäksi urheilulinja, joka tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää oma urheiluharrastus ja lukio-opinnot. Säännölliset aamuharjoitukset, jotka ovat lukujärjestyksessä koulupäivän aikana, takaavat tehokkaan kehityspolun urheilijana.

Lukion aikana valmennusta voi suorittaa yhteensä noin 14 kurssia. Valmennus pitää sisällään viikoittain kaksi lajivalmennuskertaa sekä yhden yhteisen, kaikille urheilijoille suunnatun fysiikkavalmennuksen. Lajivalmennuksesta vastaavat paikallisten urheiluseurojen koulutetut valmentajat.

Jalkapallon lajivalmennuksesta vastaa Oriveden Tuisku ja jääkiekkovalmennuksesta Oriveden Fortuna.

Harrastatko jotain muuta urheilulajia? Myös muiden urheiluharrastusten yhdistäminen Oriveden lukion urheilulinjan opintoihin onnistuu.

Jos sinulla on vankka urheilutausta ja oma valmentaja, ota yhteyttä urheilulinjan koordinaattoriin Harri Raitalaan! Urheilulinjalla voit päästä pitkälle niin lajissasi kuin opinnoissasikin.

Oriveden kaupunki tarjoaa upeat puitteet monenlaisille urheiluharrastuksille. Paikkakunnalta löytyvät jäähalli, liikuntahalli, uimahalli, tasokkaat urheilukentät ja hiihtoladut, frisbeegolfradat sekä hoidetut ulkoilu- ja luontoreitit. Orivesi sijoittui kolmen finalistin joukkoon Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa 2022.

> Tutustu urheilulinjaan lukion verkkosivuilla!

> Lue lisää Oriveden innovatiivisista liikuntamahdollisuuksista!

Yleisurheilijoita Suojan kentällä.
Orivesi tarjoaa tasokkaat olosuhteet monien eri lajien harrastamiseen. Kuva: Jenni Koponen

Tule asumaan Orivedelle!

Useat lentopallolinjan ja urheilulinjan opiskelijat tulevat muilta paikkakunnilta ja muuttavat asumaan Orivedelle.

Muutto Orivedelle takaa parhaat edellytykset yhdistää lukio-opiskelu ja urheiluharrastus. Orivedellä on saatavilla vuokra-asuntoja lukion ja liikuntapaikkojen lähettyviltä. Haluamme auttaa kaikkia opiskelijoitamme löytämään asunnon Orivedeltä, ja toivomme sinun viihtyvän meillä mahdollisimman hyvin!

Vuokra-asumisen vaihtoehtoja ovat:

 • Oriveden Kampuksen edulliset soluasunnot, joissa on yhteiskeittiö ja turvallinen, yhteisöllinen tunnelma. Oriveden kaupunki tukee muualta tulevien asumista maksamalla Kampuksen soluhuoneen vuokrasta 80 €/kk (normaali vuokra tällä hetkellä 185 €/kk).
 • Kotikoivu Oy:n vuokra-asunnot; Oriveden kaupungin asumispalvelut auttavat tarvittaessa myös asunnon etsimisessä yksityisiltä vuokranantajilta.
 • Yksityisten vuokra-asuntomarkkinoiden tarjonta.

Muualta tuleville opiskelijoille Oriveden kaupunki hyvittää kaksi edestakaista kotimatkaa kuukaudessa.

> Lue lisää asumisen vaihtoehdoista!

> Millaista Orivedellä on asua? Täältä löydät lukemattomia syitä innostua Orivedestä!

Oriveden Kampus ilmasta kuvattuna.
Oriveden Kampuksen idyllinen pihapiiri aivan keskustan kupeessa. Kuva: Pauli Noronen

Näin haet Oriveden lukion lentopallo- ja urheilulinjalle

Seuraava mahdollisuutesi päästä osaksi aktiivista joukkoamme on yhteishaku keväällä 2024. Muistathan, että voit tulla meille tutustumaan milloin vain! Sovi käyntisi etukäteen Harri Raitalan kanssa, yhteystiedot löydät täältä.

Oriveden lukion lentopallolinjalle ja urheilulinjalle haetaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Kaikille Oriveden lukion linjoille on päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon rajana 7,2.

Oriveden lukion, kirjoittajalukion ja lentopallolinjan avoin tutustumisilta on tiistaina 16.1.2024 kello 18, kahvitus alkaa kello 17.30. Lukioiltaan ovat tervetulleita niin hakijat kuin kotiväki. Ilmoittauduthan etukäteen täällä, ilmoittautuminen avautuu joulukuussa.

> Näin haet lentopallolinjalle (hakuohjeet Oriveden lukion verkkosivuilla)

> Näin haet urheilulinjalle (hakuohjeet Oriveden lukion verkkosivuilla)

Karhuteos Kaupinrinteen liikenneympyrässä.
Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Orivedelle! Kuva: Jenni Koponen
Palaa uutislistaukseen