Varhaiskasvatuksessa otetaan syksyllä käyttöön eVaka-järjestelmä

Oriveden kaupungin varhaiskasvatus on ottamassa syyskuun alussa käyttöön eVaka-järjestelmän. eVaka tulee korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat Abilita- ja Päikky-järjestelmät.

Syyskuusta lähtien perheet hakevat varhaiskasvatuspaikan uuden järjestelmän kautta. Huoltajat tulevat hoitamaan eVakassa myös esimerkiksi varhaiskasvatuspaikan ja huoltajien välisen viestinnän, lasten läsnäolovaraukset ja lomakyselyt.

– Tiedotamme Päikyn kautta perheille tarkemmin järjestelmän vaihdoksesta, kertoo Oriveden kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Sari Koivisto.

Säästöä ja sujuvuutta

Digitaaliset järjestelmät helpottavat suuresti päiväkotien toimintaa: hallintoa, laskutusta, henkilökunnan ja lasten reaaliaikaisen läsnäolon seurantaa sekä viestintää.

– Yhdellä uudella järjestelmällä voimme korvata kaksi vanhaa, mikä tuo meille kustannussäästöä ja sujuvoittaa arkea. Abilita-järjestelmä poistuu kokonaan käytöstä vuoden loppuun mennessä, joten järjelmän uusiminen olisi ollut joka tapauksessa ajankohtaista, Koivisto sanoo.

Järjestelmän vaihto tehdään yhteistyössä Tampereen seudun muiden kuntien kanssa.

Kuntien itse kehittämä järjestelmä

eVaka-järjestelmän takana ei ole kaupallista järjestelmäntoimittajaa, vaan sen ovat kehittäneet kunnat itse: Espoo, Tampere, Turku ja Oulu. eVaka perustuu avoimeen lähdekoodiin eli se on maksutta tarjolla muille kunnille. Myös järjestelmän tulevat päivitykset ovat maksuttomia eikä sen käytöstä makseta lisenssimaksuja.

Kehittäjäkaupungit jatkavat edelleen eVakan kehittämistä ja rahoittamista. Ylläpidosta vastaavat käyttäjäkunnat itse.

Tampereen seutukunnat ottavat eVakan vaiheittain käyttöön vuoden 2024 aikana. Tampere otti järjestelmän käyttöön jo vuonna 2022, ja tänä vuonna käyttöönotto on tehty jo seitsemässä seutukunnassa.

– Jatkossa koko Tampereen seutu tekee tiivistä yhteistyötä eVakan ylläpidossa ja kehittämisessä. Yhteistyö hyödyttää meitä kaikkia ja parantaa myös asiakaspalvelun laatua, Koivisto lupaa.

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspäällikkö Sari Koivisto, p. 050 5526246

Palaa uutislistaukseen