Vielä ehtii tilata jäteastiat muovi- ja kartonkipakkauksille


Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 10.3.2023
www.pjhoy.fi

Vielä ehtii tilata jäteastiat muovi- ja kartonkipakkauksille

Vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä 1.4.2023 mennessä astiat kaikille jätelajeille. Vielä ennättää tilata astiat muovi- ja kartonkipakkauksille.

Kaikilla Pirkanmaan Jätehuollon 17:n omistajakunnan, vähintään viiden asunnon kiinteistöillä on pian erinomaiset lajittelumahdollisuudet. Kunnallisten jätehuoltomääräysten mukainen lajittelupalvelujen laajeneminen on edennyt tasaisesti.

  • Toivomme isännöitsijöiltä vielä viimeistä ponnistusta tilauksissa, jotta saamme kaikille vähintään viiden asunnon taloyhtiöille jäteastiat toimitettua, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund.

1.4.2023 mennessä kaikilta vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä nämä lajitteluastiat: biojäte, metalli, lasi-, kartonki- ja muovipakkaukset.

Ohjeita lajitteluun

Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa tilatut astiat maksutta kiinteistölle. Jos pihalle halutaan ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävät syväsäiliöt, ne taloyhtiön täytyy itse hankkia. Tarvittaessa jätetilan suunnitteluun ja sopivan kokoisten astioiden tilaamiseen löytyy apua Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

  • Tilausten jälkeen on tärkeää, että isännöitsijät myös ohjeistavat asukkaita lajittelemaan. Meiltä voi tilata avuksi erilaisia ohjeita ja oppaita, joita voi jakaa vaikka postilaatikoihin. Kun lajittelu lähtee sujumaan hyvin, sekajätteen määrä pienenee ja sekajäteastioita voidaan vähentää tai niiden tyhjennysväliä pidentää, Eklund vinkkaa.

Lajittelu on hyödyllistä, sillä kodeista kerätystä kartongista tehdään muun muassa pakkauskartonkia ja aaltopahvia. Kierrätetty muovi taas jatkaa esimerkiksi erilaisten kulutustavaroiden, kuten tiskiharjojen ja kukkaruukkujen sekä muovi- ja jätesäkkien raaka-aineeksi.

Faktalaatikko

  • 1.4.2023 mennessä muovi- ja kartonkiastiat pitää tilata vielä seuraavissa kunnissa: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi
  • Astiat tilataan sähköpostilla kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi
  • Lisää tietoa verkkosivuilta pjhoy.fi/kotipiha

Lajittelupalvelujen laajentamisella pyritään edistämään EU:n kierrätystavoitteiden saavuttamista – yhdyskuntajätteistä on kierrätettävä 65 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Vuonna 2020 kierrätysaste Suomessa oli 42 prosenttia.

Lisätietoja:
Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Sanna Eklund, asiakkuuspäällikkö, puh. 050 420 8012

www.pjhoy.fi/kotipiha

PJHOY-muovipakkaukset-lajittelu
Palaa uutislistaukseen