Villasukkahurmos on vallannut Oriveden ja koko Suomen!

Olemme saaneet nauttia tänä vuonna kunnon talvesta ja kovista pakkasista. Mitä muuta silloin tarvitsisimme kuin villasukat jalkaamme?

Olemme saaneet nauttia tänä vuonna kunnon talvesta ja kovista pakkasista. Mitä muuta silloin tarvitsisimme kuin villasukat jalkaamme?

Orivesi julistautui mediatilaisuudessa 28.1.2021 virallisesti Suomen villasukkapääkaupungiksi. Villasukkapääkaupunki teema on huomioitu lukuisissa eri valtakunnallisissa medioissa eri tahojen puolesta. Radiokanat Radio Nova sekä Yle Tampereen radio käsittelivät Villasukkapääkaupungiksi julistautumista kanavillaan tammikuussa. Yle Tampereen radion toimittaja tuli paikan päälle Orivedelle kokeilemaan ensimmäistä kertaa villasukkajuoksua, samalla haastatellen orivesiläisiä asukkaita kylän raitilla. Myös Radio Sunin toimittaja haastatteli Oriveden kaupungin villasukkakoordinaattoria Ulpu Ahoa villasukkapääkaupunki ideasta ja ajatuksista sen taustalla. Sekä Tamperelainen sekä Oriveden sanomat ovat myös uutisoineet aiheesta. Ylen Puoli seitsemän televisio-ohjelmassa Oriveden villasukkapääkaupungiksi julistautuminen tuotiin myös esille sekä kannustettiin ihmisiä osallistumaan Orivedellä järjestettäviin Villasukkajuoksun SM-kilpailuihin vuonna 2022. Suomen matkailun kattojärjestö Visit Finland puolestaan toi Linkedinissä omalla sivullaan esille Oriveden Villasukkapääkaupungiksi julistautumisen.

Itse villasukkajuoksu on noussut tämän talven aikana monessa mediassa esille. Esimerkiksi Reuters tiedotti tästä tämän talven hittilajista ja uutinen päätyi moneen eri maahan.  Lajin saama positiivinen näkyvyys onkin ollut omiaan lisäämään myös kiinnostusta Orivettä kohtaan.

Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto julistaa Oriveden Suomen villasukkapääkaupungiksi mediatilaisuudessa 28.1.2021.
Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen ja Oriveden kaupungin villasukkakoordinaattori Ulpu Aho mediatilaisuudessa 28.1.2021.

Villasukkapäiviä ja villasukkamäenlaskua

On ollut ilo huomata kuinka Orivedellä on lähdetty toteuttamaan ennakkoluulottomasti villasukkapääkaupunki ideaa monessa eri yhteydessä. Esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa on vietetty villasukkapäiviä. Lapset ovat villasukkapäivän aikana päässeet kokeilemaan muun muassa villasukkajuoksua sekä pelejä ja leikkejä ulkona villasukissa. Lapset ovat myös taiteilleet omia villasukkia kuvaamataidon tunneilla sekä suunnitelleet villasukka-aiheisia sarjakuvia. Kuulemma jotkut lapset kulkevat koulumatkojaankin villasukat jalassa, koska se on niin hauskaa!

Villasukissa liikkumisessa on terveyshyötyjä. Niinpä esimerkiksi paikallisen jääkiekkoseuran Fortunan junioripelaajat ovat pitäneet oheisharjoituksiaan villasukissa ja testanneet villasukkajuoksua. Oriveden kaupunki yhteistyössä paikallisen liikunnanohjaajan Kati Ruokolan kanssa järjesti helmikuussa myös ohjattuja villasukkajuoksutreenejä. Rajoitetut paikat myytiin loppuun ja vastaanotto osallistujien kesken oli todella myönteinen. Moni osallistuja jäi lajiin koukkuun ja onkin sen jälkeen omatoimisesti lähtenyt villasukkajuoksemaan.

Oriveden kaupunki haastoi laskiaisen aikaan kaikki villasukkamäenlaskuun. Saimmekin valtavan määrän kuvia ja videoita ihmisiltä kokeilemassa villasukkamäenlaskua. Myös Oriveden kaupungin henkilökunnasta koottu porukka laski leikkimielisesti kilpaa villasukat jalassa Paltanmäellä. Kisaamassa olivat muun muassa kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Viljanen. Iloinen tapahtuma saa varmastikin jatkoa, sen verran hauskaa osallistujilla oli.

Leikkimielisessä Oriveden kaupungintyöntekijöiden villasukkamäenlaskukisassa voiton veivät Mira Marski sekä Ilkka Kaita-Aho.

Vaikka Villasukkajuoksun SM-kisat jouduttiin perumaan vallitsevan tilanteen takia tältä vuodelta niin, virallisille kisapoluille pääsee silti harjoittelemaan. Villasukkajuoksun SM-kisojen viralliset kisapolut on saaneet kyltit Oriveden jäähallin kupeeseen Paltanmäelle, jolloin poluille on helppo löytää. Kylteissä olevan QR-koodin avulla voit ladata 3km kisareitin itsellesi. Kannustammekin kaikkia omatoimiseen villasukkajuoksuun SM-kisapoluilla vaikka koko perheen voimin.

Neulontabuumi

Tälläkin hetkellä monessa kodissa sukkapuikot viuhuvat, kun Oriveden viralliset kaupunkivillasukat Orivesi-JonSukat valmistuvat. Julkistimme Oriveden omat kaupunki villasukat helmikuun alussa. Neulemallin on suunnitellut villasukkaguru Jonna Kalliomäki (ent. Nordstöm). Neulemallin julkistuksen jälkeen olemme jo nähneet lukuisia kauniita Orivesi-JonSukkia Oriveden brändiväreissä pinkkeinä tai turkooseina. Orivesi-JonSukkiin suositellaan käytettäväksi Novitan Seitsemän veljestä lankaa. Neuletalo Novita toikin myös itse esille omassa julkaisussaan Oriveden villasukkapääkaupungiksi julistautumisen sekä kertoi meidän omista kaupunki villasukista.

Oriveden Sanomat on valjastaneet täksi kevääksi kuusi paikallista villasukkalähettilästä. Heidän tehtävänään on viedä villasukkien ilosanomaa eteenpäin ja kutoa villasukat. Kevään mittaan heidän suoriutumista tässä tehtävässä tullaan seuraamaan. Myös muita kannustetaan villasukkien kudontaan omatoimisesti.

Ihmiset ovat aktivoituneet sosiaalisessa mediassa ja melkeinpä päivittäin näemme kuvia ja videoita villasukkateemaan liittyen. Merkitse halutessasi meidät somessa villasukkakailun yhteydessä, @visitorivesiofficial #villasukkapääkaupunki #visitorivesi niin jaamme kuvasi eteenpäin.

Palaa uutislistaukseen