Villasukkajuoksun SM-kilpailuun kansainvälistä väriä Japanista saakka

Villasukkajuoksun eksotiikka puree ulkomailla. Orivedellä 17.2. järjestettäviin Villasukkajuoksun SM-kisoihin on tulossa osallistujia Japanista saakka. Villasukkajuoksua esitellään myös Japanin televisiossa. Kaikkiaan kisajärjestäjät odottavat 300 osallistujaa.

Tiedote 12.2.2024 / Villasukkajuoksun SM-kisat ja Oriveden kaupunki

– Japani on tällä hetkellä kaukaisin maa, josta on tulossa osallistujia Villasukkajuoksun SM-kisaan, kertoo kisapäällikkö Reijo Kahelin.

Kisajärjestäjät saivat myös hiljattain mielenkiintoisen yhteydenoton, kun Japaniin TV-ohjelmaa tuottava yhtiö kysyi, voisivatko he kertoa kisatapahtumasta ohjelmassaan.

– Villasukilla juoksu on edelleen todella eksoottisen kuuloista ulkomailla, mutta myös Suomessa, Kahelin toteaa.

Ilmoittautua voi vielä paikan päällä

Kilpailu kiinnostaa ympäri Suomen. Yksilösarjojen juoksijoita ilmoittautui ennakolta reilut sata, joukkueita parikymmentä. Kisoihin voi ilmoittautua vielä tapahtumapäivänä paikan päällä.

Vuonna 2011 ja sen jälkeen syntyneet lapset sekä yli 75-vuotiaat pääsevät kilpailuun maksutta. Valtaosa lapsista ilmoitetaan kisaan tapahtumapäivänä. Seniorit voivat ilmoittautua sähköpostitse tai kisapaikalla. Kisajärjestäjät odottavat kaikkiaan yli 300 osallistujaa.

Villasukkajuoksun SM-kisat järjestetään neljättä kertaa. Tuttuun tapaan tapahtuma tarjoaa leipää ja sirkushuveja myös yleisölle. Tapahtumatorilta saa lämmintä ruokaa ja juomaa. Kilpailijoiden ja yleisön lämmittelystä huolehtii Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu tanssija ja tanssinopettaja Kerttu Nieminen. Nieminen työskentelee Oriveden kaupungin liikunnanohjaajana.

Villasukkajuoksun SM-kisat 2024 avaa Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Perttu Pesä, joka on myös Tapahtumateollisuus ry:n hallituksen jäsen.

Villasukilla kävellen ja tanssien

Villasukkia vilisee Orivedellä pitkin tapahtumaviikkoa. Vuokkokujan päiväkodilla juostaan lasten villasukkajuoksut tiistaina 13.2. Ikäihmiset pääsevät omaan villasukkadiscoonsa Palvelutalon Lähitorilla tiistaina 13.2. kello 13.

Paltanmäellä järjestetään seniorikävely keskiviikkona 14.2. kello 10–12 ja Polun tallojaiset -perhetapahtuma samana päivänä kello 16–18. Perhetapahtumassa on luvassa villieläinrata, jäädisco ja pulkkamäki. Taitokeskuksella parsitaan kisasukat kuntoon tai opetellaan muuten vaan neuleiden reikien korjausta parsimispajoissa torstaina 15.2. kello 14 ja kello 17.

Oriveden kylät kisaavat kyläsukkamallien suunnittelussa, ja voittajasukat julkistetaan kisapäivänä. Villasukkajuoksun SM-kisojen jatkoja vietetään Oriveden Kampuksen Villasukkatansseissa lauantaina 17.2. kello 19. Tanssimusiikista vastaavat Osko-Bändi, Rantapojat ja Maininki soi.

Villasukkajuoksun SM-kisat järjestää Eräjärven Kehittämisyhdistys ry sekä Hirsilän seudun kylät ry. Oriveden kaupunki toimii tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Yhteystiedot:

Kisapäällikkö Reijo Kahelin, p. 0500 773 015

Villasukkajuoksun SM-kisat 17.2.2024 Orivedellä – Tervetuloa!

Palaa uutislistaukseen