Yhdysvalloissa kokeillaan villasukkajuoksua orivesiläisten innoittamana

Yhdysvalloissa, Minnesotan osavaltiossa, Minneapoliksen kaupungissa paikallinen iso lehtitalo Star Tribune julkaisi 9.3.2021 jutun villasukkajuoksusta, Suomesta ja Orivedestä.

Yhdysvalloissa, Minnesotan osavaltiossa, Minneapoliksen kaupungissa paikallinen iso lehtitalo Star Tribune julkaisi 9.3.2021 jutun villasukkajuoksusta, Suomesta ja Orivedestä. Artikkelin kirjoittaja Richard Chin haastatteli Oriveden kaupunkia teemaan liittyen.

Richard Chin kertoo artikkelissaan kuinka villasukkajuokseminen on Suomen uusin vientituote maailmalle. Chin kirjoittaa villasukkajuoksemisen eduista ja vertaa sitä paljain jaloin juoksuun hiekkarannalla. Artikkelissa tuodaan esille myös Oriveden julistautuminen Suomen villasukkapääkaupungiksi sekä Villasukkajuoksun SM-kilpailut. Oriveden kaupungin villasukkakoordinaattori Ulpu Aho kertoo lehdessä kuinka ”villasukkajuoksuun tarvitaan ensin ripaus suomalaista hulluutta, sen jälkeen voit nauttia kevyestä, onnellisesta, vapaasta ja huolettomasta olotilasta villasukat jalassa”.

Toimittaja intoutuu kokeilemaan myös itse villasukilla juoksemista -9 asteessa Minneapoliksessa. Ensin hän vetää kolmet villasukat jalkoihinsa ja testaa juoksemista Como Park golf-kentän läheisyydessä ja toisen kerran maastopyöräreitillä Theodore Wirth Parkissa ja Cedar-järvellä. Chin ihastuu omien sanojensa mukaan lajiin ja kertoo kuinka lumi tuntui jaloissa kuin miellyttävältä tyynyltä, jalat pysyivät lämpiminä ja kuivina.

Villasukkien ja Oriveden maailmanvalloitus jatkuu!

Pääset lukemaan koko artikkelin oheisestä linkistä: Why should Minnesotans run in wool socks and no shoes? Ask the Finns – StarTribune.com

Palaa uutislistaukseen