Oriveden kaupungin latukartta infoineen ja yhteystietoineen.

Oriveden Ponnistuksen hiihtojaosto huoltaa seuraavia hiihtoreittejä: Paltanmäki-yhdysreitti-Leppästenvuori, Teerijärvien kierros sekä Teerijärven jäärata. Seuraa latujen kunnossapitotilannetta Oriveden Ponnistuksen hiihtojaoston sivuilta.

Hiihtoreitit ja urat

Leppästenvuoren ladut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun läheisyydestä (Rovastintie) löytyvät valaistut ladut, joilla voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Leppästenvuoressa on useita reittivaihtoehtoja 2, 3 ja 5 km. Leppästenvuoren laduille pääsee myös pieneläinhautausmaan kohdalta, joka sijaitsee Leppästentien varrella. Pieneläinhautausmaan kohdalla on parkkitilaa n. 10 autolle. 5 km lenkillä on vauhdikas alamäki ja jyrkkä ylämäki.

Paltanmäen ladut

Paltanmäen valaistulla kuntopolulla on 1,5 km:n latu, jolla voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Paltanmäeltä on kaksisuuntainen valaistu yhdysreitti Leppästenvuoreen, jonka pituus on 3,5 km. Yhdysreitillä ei ole pahoja laskuja eikä nousuja. Paltanmäen lenkille ja yhdysreitille pääsee lähtemään jäähallilta, jossa on pukutila ja wc hiihtäjien käytössä.

Maanantaisin ja torstaisin klo 20-22 yhdysladulla ja Paltanmäessä on koirahiihtovuoro, mikä tarkoittaa sitä, että koirahiihdon harrastajat voivat hiihtää yhdessä koirien kanssa vapaan hiihtotyylin latupohjalla. Koirien pitää olla kytkettyinä. Koirahiihtovuoro on tarkoitettu vain lajin harrastajille. Samaan aikaan ladulla voi hiihtää myös ilman koiraa, mutta on muistettava noudattaa oikeaa kulkusuuntaa ja omaa latu-uraa.

Jos olet kiinnostunut koirahiihdosta ota yhteyttä:
Satu Peltomäki OPKH, puh. 040 537 7545, satu@peltomaki.fi Heidi Strengell OSKK, puh. 050 912 0668, hei.strengell@gmail.com

Teerijärvien kierros

Teerijärvien kierros kulkee melko tasaisissa metsämaisemissa. Reitti on valaisematon ja sitä voi hiihtää vain perinteisellä tyylillä. Teerijärvien kierrokselle pääsee helpoimmin Paltanmäen ja Leppästenvuoren väliseltä yhdysreitiltä Tallukallion kohdalta (noin 2 km jäähallilta ammattikoulun suuntaan ja noin 1,5 km pieneläinhautausmaalta Paltanmäen suuntaan). Opastus alkaa Tallukallion kohdalta.

Reitti kulkee Vähä-Teerijärven ja Haukijärven kautta Teerimaan metsäautotien yli Iso-Teerijärven rantaan, josta reitti haarautuu. Vaihtoehtona on hiihtää Iso-Teerijärven jäälle (mikäli jään tilanne sen sallii) kohti latukahvila Väinölää, jonka kautta pääsee Leppästenvuoren kuntoreiteille 5 km latu-uralle. Toinen reittivaihtoehto kulkee Ampujantien kautta, josta pääsee Leppästenvuoren kuntoreiteille 2 km lenkin latu-uralle. Teerijärvien kierroksen pituus on Iso-Teerijärven jään yli hiihtäen n. 11 km ja Ampujantien kautta hiihtäen n. 12,5 km. Vähä-Teerijärven rannassa on laavukota, jota hiihtäjät voivat vapaasti käyttää levähdyspaikkana. Laavulla on puita tulentekoa varten.

Jää- ja peltoladut

Onninpolulla Kirkkolahden ympäristössä on noin 1,5 km:n latu, joka kulkee osittain jäällä, mikäli talven jäätilanne sen sallii.

Lisäksi pelto- ja jäälatuja on lumitilanteesta riippuen Oriselällä ja Tähtiniemessä. Keskustan tuntumassa eripituisia lenkkejä on muutamasta kilometristä noin 7 kilometriin sekä 1-1,5 km:n lenkkejä kyläkoulujen läheisyydessä.

Kylien ladut

Eräjärvellä on Erälinnasta lähtevä noin 2 km:n perinteinen valaistu latu. Lisäksi latuja on Talviaisissa ja Västilässä.

Hiihtomaa (Leppästentie 97)

Hiihtomaa on uusi valaistu hiihtoalue, jossa on tekniikkaharjoitteluratoja sekä mäenlaskupaikka. Siellä on laavu, puucee ja huoltorakennus. Hiihtomaasta on loistava yhteys latuverkostoon ja ulkoilualueille.

Kesällä 2020 alueella tehdään viimeistelytöitä.

Väinölän latukahvila

Väinölän latukahvila sijaitsee Iso-Teerijärven rannalla. Latukahvilalle on opastus yhdysreitiltä Tallukallion kohdalta sekä pieneläinhautausmaalta (Leppästenvuoren 5 km perälenkin varressa). Latukahvilalle pääsee pidempää reittiä lähtemällä Tallukallion kohdalta Teerijärvien kierrokselle, jolloin reitti latukahvilalle kulkee Iso-Teerijärven jään yli. Lyhempää reittiä latukahvilalle pääsee hiihtämällä Leppästenvuoren pururadan viiden kilometrin perälenkkiä, josta erkanee latu-ura kohti Iso-Teerijärveä. Reitti on kaksisuuntainen, joten olethan varovainen. Pieneläinhautausmaalta matkaa latukahvilalle on noin 2,5 km.

Latukahvila on auki vain tiettyinä ajankohtina. Infotaulu löytyy pieneläinhautausmaan kohdalta. Latukahvilan pihassa on myös laavu, joka on käytössä vain latukahvilan aukioloaikoina. Latukahvilaa ylläpitävät yksityisesti Minna ja Mauri Kaila. Ajankohtaista tietoa latukahvilan aukioloajoista, latujen kunnosta ym. löytyy latukahvilan blogista. Latukahvila on käytössä vain erikseen ilmoitettuina ajankohtina, joten ethän liiku latukahvilan piha-alueella muulla ajalla.

Ota yhteyttä


Mauri Önkki

Kenttämestari

050 627 20