Kulttuuri lisää monin tavoin hyvinvointiasi. Näe, koe ja tee kulttuuria – voit paremmin! Kulttuuri voi olla mitä vain kuvataiteesta musiikkiin, tanssiin ja teatteriin ja käsitöistä kirjoittamiseen ja lukemiseen.

Olemme koonneet alle vinkkejä siitä, miten Orivedellä voi harrastaa kulttuuria. Toivomme, että jokainen asukkaamme löytää oman tapansa rikastuttaa elämäänsä kulttuurin avulla.

Kaupungin lisäksi tapahtumia ja toimintaa järjestävät yhdistykset, yritykset ja muut organisaatiot.

Kulttuuritapahtumat

Orivedellä järjestetään runsaasti matalan kynnyksen kulttuuritapahtumia: konsertteja, näyttelyitä, kirjailijavierailuja, lavatansseja, kursseja ynnä muuta.

Tutustu tarjontaan kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenterissa ja tule mukaan tapahtumiin!

Museot, teatterit, kirkot, tanssilavat ym. kulttuurikohteet

Ollako vai eikö olla? Sinun ei tarvitse kokea itseäsi kulttuuri-ihmiseksi voidaksesi vierailla kulttuurikohteissa. Kulttuurikohteet on tarkoitettu meille kaikille. Niihin voi mennä matalalla kynnyksellä tutustumaan, ihmettelemään ja hakemaan uusia elämyksiä.

Oriveden kulttuurikohteita ovat esimerkiksi Taidekeskus Purnu, Oriveden Kampus, Paltanmäen kotiseutumuseo, Eräjärven Kivimuseo, Rönnin lava sekä Oriveden, Längelmäen ja Eräjärven kirkot. Oriveden keskustasta löydät Aimo Tukiaisen Orivarsa-patsaan ja Kenkälintu-patsaan.

Tutustu Oriveden kulttuuri- ja matkailukohteisiin ja lähde omatoimiselle kulttuurikierrokselle tai ota kaveri mukaan kokemaan kulttuuria!

Kirjaston monipuoliset palvelut

Jos kirjastoon haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt! Kirjasto on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen olohuone, josta voit lainata kirjojen lisäksi esimerkiksi aikakauslehtiä, lauta- ja konsolipelejä, elokuvia ja monipuolisia liikuntavälineitä maastopyöristä lumikenkiin ja lapsenkantorinkkaan.

Kirjastossa järjestetään myös paljon tapahtumia, kuten satutunteja, lukukoira- ja kirjailijavierailuja, konsertteja ja kirjanjulkistuksia.

Orivedellä toimii keskustan pääkirjasto sekä Eräjärven sivukirjasto. Lue lisää kirjaston palveluista!

Kansalaisopiston kurssit, luennot ja tapahtumat

Oriveden seudun kansalaisopisto OSKO järjestää monipuolisia kursseja, luentoja ja tapahtumia kaikenikäisille asukkaille. Kansalaisopisto ottaa myös mielellään toiveita vastaan kurssien aihepiireistä.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan kursseillemme ja tapahtumiimme! Täältä löydät lisätietoa kansalaisopistosta!

Lähitorin kaikille avoin, maksuton toiminta

Palvelutalon Lähitori tarjoaa orivesiläisille kokoontumistilan, joka toimii yksinäisyyden lievittäjänä, kunnon ylläpitopaikkana ja yhteisen tekemisen paikkana.

Lähitorilla on kaikille avointa ja maksutonta liikunta-, musiikki-, taide- ja muuta toimintaa. Tervetuloa mukaan yksin tai yhdessä!

Täältä pääset Lähitorin verkkosivuille!

Kaupungin kulttuuripalvelut

Oriveden kaupungin kulttuuripalvelut ovat mukana asukkaiden arjessa ja juhlassa tuottamalla monipuolisia kulttuuripalveluja.

Kulttuuripalvelut järjestää vuosittain kaikille avoimia tapahtumia, esim. Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuman, kansallisen veteraanipäivän juhlan sekä itsenäisyyspäivän juhlan. Kulttuuripalvelut myös vie kulttuuritapahtumia päiväkodeille ja kouluille sekä koordinoi taide- ja kulttuurikasvatussuunnitelmaa ja alakoulujen Taideratasta.

Tutustu kaupungin kulttuuripalvelujen toimintaan!

 

Kulttuurihyvinvoinnin kumppanuuspöytä

Kumppanuuspöytä on kaupungin toimintamuoto, jossa asukkaat, päättäjät ja viranhaltijat kokoontuvat yhteisen pöydän ääreen keskustelemaan ajankohtaisista asioista, kehittämään uutta ja jakamaan hyviä käytäntöjä. Orivedellä toimii kaksi kumppanuuspöytää: kulttuurihyvinvoinnin pöytä ja kylien pöytä.

Kulttuurihyvinvointi tarkoittaa taiteen ja kulttuurin hyödyntämistä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Oletko kiinnostunut aiheesta? Olet tervetullut kulttuurihyvinvoinnin kumppanuuspöytään!

Lue täältä lisää kumppanuuspöydistä!