Kaipaatko tukea tai vinkkejä lapsiperheen arkeen? Oriveden sähköinen perhekeskus kokoaa palvelut yhteen

Oriveden kaupungin verkkosivuilla on julkaistu sähköinen perhekeskus. Löydät sivustolta palveluja, kohtaamispaikkoja ja käytännön neuvoja lapsille, nuorille, perheille ja parisuhteeseen.

Kuinka kannustan lasta syömään monipuolisemmin tai nuorta liikkumaan enemmän? Mitä pitää tietää sosiaalisesta mediasta? Missä voin kohdata muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä? Mitä teen, jos epäilen lapsellani neuropsykiatrista häiriötä? Mistä saan apua akuuttiin kriisiin?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Oriveden sähköinen perhekeskus.

Iloinen koululainen hyppää ilmaan.

Kaikki palvelut samasta osoitteesta

Sähköisen perhekeskuksen palvelut on jaoteltu ikäryhmittäin ja elämäntilanteen mukaan. Voit tutustua odotus- ja vauva-ajan, eri-ikäisten lasten ja nuorten sekä parisuhteen ja koko perheen palveluihin.

Perhekeskukseen on myös koottu vanhemmille kattava arjen tietopankki, jossa on tietoa lapsen ja nuoren hyvinvoinnin tukemiseen sekä käytännön vinkkejä kasvatustilanteisiin.

Kaupungin ja Tampere–Orivesi-yhteistoiminta-alueen palvelujen lisäksi löydät sivustolta paikallisten järjestöjen palvelut sekä valtakunnallisia palveluja.

– Yhtenä perhekeskuksen tavoitteena on, että orivesiläiset perheet löytävät entistä helpommin ennaltaehkäisevän toiminnan pariin ja tukipalveluiden piiriin, kertoo Oriveden kaupungin hyvinvointijohtaja Tuija Peurala.

Aikuisten omaan hyvinvointiin löytyy kattavasti linkkejä ja palveluja Hyvinvointia elintavoilla -osiosta, joka julkaistiin Oriveden kaupungin verkkosivuilla jo viime vuonna. Sähköisestä perhekeskuksesta on linkki osioon.

Pariskunta takaapäin kuvattuna, kädet toistensa olalla.
Sähköinen perhekeskus kriisi perheessä

Osa valtakunnallista ohjelmaa

Sähköinen perhekeskus on osa valtakunnallisen soten lapsi- ja perhemuutosohjelmaa. Pirkanmaalla sähköistä perhekeskusta on pilotoinut muun muassa Kangasalan kaupunki, joka on toiminut mallina muille Pirkanmaan kunnille.

– Olemme hyödyntäneet Kangasalan pohjaa myös Oriveden sähköisessä perhekeskuksessa, Peurala sanoo. – Tarkoituksena on ollut, että perhekeskus toteutetaan kaikissa kunnissa suurin piirtein samalla konseptilla.

Perhekeskusta suunniteltiin kaupungin eri palvelukeskusten välisenä yhteistyönä, ja käytännön toteutuksesta vastasi kaupungin kesätyöntekijä Joona Laurikainen.

– Joona teki hienoa työtä ja hänelle kuuluu suuri kiitos hyvästä lopputuloksesta, Peurala kehuu.

Sähköinen perhekeskus rakentuu ohjaavasta internetsivustosta, joka tarjoaa asiantuntija- ja asiatietoa, itsehoito-ohjeita, ohjauksia asukkaille oman alueensa ja kolmannen sektorin fyysisiin ja sähköisiin palveluihin.

Lisätiedot:

Hyvinvointijohtaja Tuija Peurala, p. 040 133 9263, tuija.peurala@orivesi.fi

Sähköinen perhekeskus | Orivesi

Palaa uutislistaukseen