Kallen kierros avaa talvilomaviikon

Orivesiläisen hiihdon monitoimimiehen ja Oriveden Ponnistuksen kunniapuheenjohtajan Kalle Uotilan mukaan nimetty Kallen kierros avataan lauantaina 24.2.2024.

Kallen kierros kulkee melko tasaisissa metsämaisemissa Oriveden loistavilla perinteisen hiihtotavan laduilla. Kierros on merkitty erillisin kyltein ja se soveltuu monen ikäisille perinteisen hiihtäjille.

Kallen kierros avataan yhteislähdöllä Hiihtomaasta kello 9.30. Mukaan reitille voi liittyä myös matkan varrelta. Liikuntapalvelut jakaa Vähä Teerijärven laavulla kiertäjille vapaalippuja uimahalliin kello 10-12. Laavulla on myös mahdollisuus omien makkaroiden paistoon. Tervetuloa kaiken ikäiset hiihtäjät!

Teerijärvien kierros on Kallen kierros talvilomaviikon ajan. Kallen Kierros on auki hiihtolomaviikolla 24.2. klo 10–2.3. klo 14. Viikon aikana Kallen kierroksen kiertämällä voi tukea paikallista lasten hiihtoharrastusta ja perheliikuntaa.

Jokainen Vähä Teerijärven laavulla leimattu kierretty kierros kerryttää hyvinvointi- ja elämänlaatulautakunnan tukisummaa lasten ja nuorten hiihtoharrastuksen järjestämiseen.

Leimaamalla voit myös ehdottaa kohdetta perheliikunnan kehittämisrahan saajaksi. Jokainen ehdotus korottaa perheliikunnan pottia viidellä eurolla. Ehdotuksien pohjalta järjestetään äänestys perheliikuntapotin saajasta myöhemmin keväällä.

Leimaus tapahtuu QR-koodilla. Jokainen yhteystietonsa jättänyt leimaaja osallistuu halutessaan myös kahden liikuntapalvelujen vuosikortin arvontaan (arvo 250€/kortti) sekä kahden 50€ urheiluliikkeen lahjakortin arvontaan.

Kalle Uotila on tuttu näky nimikkokierroksellaan. Hän kertoo nykyään hiihtävänsä yli 1000 kilometriä talvessa ja se kertyy lähes kokonaan Teerijärvien kierroksella.

– Reitti on rauhassa luonnonhelmassa kuin vaelluksella korvessa olisi, Kalle Uotila toteaa.

Latureitin alkuna voi pitää Kalle Uotilan perheelleen tekemiä latuja, jotka houkuttelivat myös ulkopuolisija hiihtäjiä. Vuonna 1965 silloisen raittiussihteeri Ritva Pölläsen avustuksella avattiin ensimmäinen julkinen kansanlatu.

Kansanladun lähtöpaikka oli Uotilan pellolla ja jokainen reittiä hiihtänyt merkitsi hiihtonsa vihkoon, josta huolehtiminen oli Kallen vastuulla. Vihko tuli täyteen viikossa ja ladulla kävi kuhina. Ladun kunnossapito oli käsipeliä, jossa apuna olivat vesuri ja lapio.

Nykyään hoito sujuu pääosin motorisoiduilla työvälineillä yhdessä Oriveden Ponnistuksen aktiivisen talkooporukan kanssa. Latujen ylläpito on Kalle Uotilalle ympärivuotista. Kesäisin Kalle Uotila käy huoltamassa reittiä ja varmistamassa, että oksat ja pusikot eivät haittaa näkyvyyttä reitillä.

Vuosien myötä Kalle Uotilalle ja muulle talkooporukalle on kertynyt valtava määrä osaamista ja kokemusta latujen hoidosta. Työn touhussa porukkaa saa myös paljon palautetta työstään.

– Kyllä latuja kehutaan paljon. On sanottu, että täällä on Pirkanmaan parhaat ladut, Kalle Uotila mainitsee.

Palaa uutislistaukseen