Kansallinen Pyöräilyviikko käynnistyy ja Orivesi aloittaa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laadinnan

Kansallisen Pyöräilyviikon (5.–14.5.) alkaessa Oriveden kaupunki kannustaa asukkaitaan valitsemaan useammin kulkuvälineeksi pyörän. Orivesi edistää asukkaidensa pyöräilyä ja kävelyä lähivuosina monin tavoin.

Oriveden kaupunki on käynnistänyt kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laadinnan. Edistämisohjelma rahoitetaan pääosin Traficomin myöntämällä valtionavustuksella ja se toteutetaan yhteistyössä Swecon kanssa.

– Edistämisohjelman tavoitteena on selvittää kävelyn ja pyöräilyn nykytilaa ja kehittämistarpeita. Myös asukkaat pääsevät osallistumaan ohjelman laadintaan piakkoin julkistettavalla asukaskyselyllä, kertoo Oriveden kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Mika Kuivanen, joka toimii kaupungin puolelta hankkeen yhteyshenkilönä.

Hyvät kävelyn ja pyöräilyn olosuhteet lisäävät hyvinvointia ja vetovoimaa

Kevät on hyvää aikaa käynnistää pyöräilyharrastus. Orivedellä lajiin pääsee kiinni matalalla kynnyksellä, sillä kirjastosta voi lainata kirjastokortilla maasto- ja läskipyöriä.

– Nyt kun hiihtokausi on päättynyt, pääsee taas hyödyntämään kuntoratoja ja lähivirkistysalueita pyöräilyyn, kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski kannustaa.

– Asukkaiden kävelyn ja pyöräilyn lisääminen liittyy suoraan muun muassa Oriveden kaupunkistrategian hyvinvoinnin edistämisen tavoitteeseen. Kävely ja pyöräily kulkutapoina lisäävät hyvinvointia ja terveyttä. Liikkumisen avulla taas voidaan ehkäistä ongelmia ennen niiden syntymistä, sanoo puolestaan kaupungin hyvinvointijohtaja Tuija Peurala.

Hyvät kävely- ja pyöräilyolosuhteet edistävät myös kaupungin vetovoimaa asuin- ja työpaikkana. Pyörämatkailu on vahvasti nousussa oleva ilmiö, ja pyörämatkailijoiden houkuttelu paikkakunnalle lisää kaupungin elinvoimaisuutta ja tunnettuutta.

Pyöräilyviikon teemana pyöräpysäköinti

Tänä vuonna Pyöräilyviikkoa vietetään pääteemalla Pyöräpysäköinti – oikea ratkaisu oikeaan paikkaan. Oriveden kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa tullaan selvittämään pyöräpysäköinnin nykytilaa ja esittämään parannusehdotuksia.

Pyöräpysäköinti on tärkeä osa pyöräilyn edistämistä, sillä tutkimusten mukaan pyöräilyinnokkuuteen vaikuttaa olennaisesti se, millainen pyöräpysäköinti on ja kuinka hyvin pysäköintialue on suojattu ilkivallalta ja varkauksilta.

Lisätietoja:

Oriveden kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Mika Kuivanen, p. 0400 730 802, mika.kuivanen@orivesi.fi

Kävely ja pyöräily Orivedellä: Kävelyn ja pyöräilyn hyödyt | Orivesi

Tietoa Oriveden pyöräpysäköinnistä liityntäpysäköintialueilla: Liityntäpysäköinti helpottaa matkantekoa | Orivesi

Kansallisen Pyöräilyviikon verkkosivut: Pyöräilyviikko – Pyöräilyvuosi (pyorailyvuosi.fi)

Palaa uutislistaukseen