Kaupungin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään ilman yleisöä ja kutsuvieraita

Aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 henkilön yleisötapahtumat ja yleiset kokoukset Pirkanmaalla 6.12. lähtien. Kaupunki teki pieniä muutoksia itsenäisyyspäivän juhlan toteutukseen.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi tänään perjantaina, että kaupungin itsenäisyyspäivän juhla voidaan järjestää pienin muutoksin. Juhla päätettiin jo aiemmin tarjota yleisölle vain striimattuna, mutta avin uuden määräyksen vuoksi valmiusjohtoryhmä päätti, että juhlassa läsnäolevien henkilöiden määrä rajataan kahteenkymmeneen. Kutsuvieraat eivät näin ollen pääse tänä vuonna mukaan juhlaan. Kaikkiin kutsuvieraisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Juhlan ohjelma säilyy ennallaan. Esiintyjien sisääntulot ja poistumiset porrastetaan, jotta samoissa tiloissa ei ole kerrallaan kahtakymmentä henkilöä enempää.

Itsenäisyyspäivän juhlan livestriimaus alkaa maanantaina 6.12. klo 12. Yleisö voi seurata juhlaa Oriveden seurakunnan Facebook-sivun kautta. Juhlan alussa on kaupungin tervehdys, jonka tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heidi Jakara. Juhlapuheen pitää nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ida Heimo. Ohjelmassa on myös kirkkoherra Mika Tapiolinnan puheenvuoro sekä musiikkiesityksiä.

Juhlassa julkistetaan Oriveden kaupungin kulttuuripalkinnon ja nuorisotoimijapalkinnon saajat sekä vuoden urheilijat ja joukkue, vuoden valmentaja ja kunnon kuntalainen. Juhlassa jaetaan myös kaupungin ja seurakunnan opintorahaston stipendit. Palkinnot ja stipendit toimitetaan perille myöhemmin.

Itsenäisyyspäivää vietetään Orivedellä muutoin perinteisissä merkeissä. Jumalanpalvelus on kirkossa klo 10. Oriveden sotaveteraanien perinnelaulajat esiintyvät ja seppeleet lasketaan sankarihaudoille. Längelmäellä on jumalanpalvelus kirkossa klo 10 sekä seppelten lasku haudoille. Eräjärvellä jumalanpalvelus alkaa kirkossa klo 12, jonka jälkeen lasketaan seppeleet.

Palaa uutislistaukseen